Autor Tema: Sta je vaznije-duzina ili sirina?  (Pročitano 15982 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
???: Sta je vaznije-duzina ili sirina?
« Odgovor #15 poslato: 21, 03, 2009, 11:34:15 pre podne »
Citava prica bi trebalo da krene od,mozda,najvaznijeg faktotra: NOVCI!!!!Znas ono: i tata bi sine!!!Napravi finansijski temelj pa prema tome moras da pravis camac.Sta mi vredi zelja za 12mx3m ako imam nedovoljno para.Skupis,recimo,10.000e digitron u ruke i racunaj sta mozes od toga da dobijes!Ako imas 3x vecu sumu bas te briga sto su novci skupi! :drinks:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže zorter

« Odgovor #16 poslato: 21, 03, 2009, 11:40:41 pre podne »
Deda ti kao da si zaboravio kako Srbi zive.Na kredit, bato, na kredit.
Pocnes sa 10.000€, ako imas, pa onda svake godine pomalo dodajes. I eto dobrog broda za 5-6 godina. Naravno po zelji kako si zamislio. I taj brod izadje 15.000€ a da nisi ni primetio koliko si dodao na njega.
Pozzzz :good: :good:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #17 poslato: 21, 03, 2009, 15:16:22 posle podne »
Citava prica bi trebalo da krene od,mozda,najvaznijeg faktotra: NOVCI!!!!Znas ono: i tata bi sine!!!Napravi finansijski temelj pa prema tome moras da pravis camac.Sta mi vredi zelja za 12mx3m ako imam nedovoljno para.Skupis,recimo,10.000e digitron u ruke i racunaj sta mozes od toga da dobijes!Ako imas 3x vecu sumu bas te briga sto su novci skupi! :drinks:

ko nema snove nema ni ladju :)  zacrtas snove i radis u tom pravcu ... nijedan srbin ne zivi od plate ...
ja sam krenuo od lahora.. pa bilo malo ... pa sad ima deregliju.. pa je malo ... ma samo snovi su bitni ...

Van mreže zorter

« Odgovor #18 poslato: 21, 03, 2009, 15:23:46 posle podne »
... ma samo snovi su bitni ...
.... a oni nisu skupi. :good:

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #19 poslato: 21, 03, 2009, 20:04:54 posle podne »
Deda svaka ti cast na onom video, prelep brodic. "Ubio si me u pojam"  :suicide:
Bolje je ziveti sam nego sa budalama

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #20 poslato: 21, 03, 2009, 21:18:57 posle podne »
Pocnes sa 10.000€, ako imas, pa onda svake godine pomalo dodajes. I eto dobrog broda za 5-6 godina. Naravno po zelji kako si zamislio. I taj brod izadje 15.000€ a da nisi ni primetio koliko si dodao na njega.
  A bre Zortere,ko da ceka toliko,jel ti znas koliko je to dugo?!!!!! :suicide:  Ako moze za tri meseca[maksimum]moze!!!Zamisli koji je to period?Ja bi puko posle 6meseci!! :)
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #21 poslato: 21, 03, 2009, 21:24:22 posle podne »

ko nema snove nema ni ladju :)  zacrtas snove i radis u tom pravcu ... nijedan srbin ne zivi od plate ...
ja sam krenuo od lahora.. pa bilo malo ... pa sad ima deregliju.. pa je malo ... ma samo snovi su bitni ...
   Kap. ja sam krenuo od gumenjaka,pardon,prvo sam kupio cetvorku.Sada imam skroman camac i u petogodisnjem planu je veci.Moj san je Linssen i znam,nista od toga!!!Ali 8,5x2,4 e to je dostizno!!! :dance:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #22 poslato: 21, 03, 2009, 22:34:44 posle podne »
 Kap. ja sam krenuo od gumenjaka,pardon,prvo sam kupio cetvorku.Sada imam skroman camac i u petogodisnjem planu je veci.Moj san je Linssen i znam,nista od toga!!!Ali 8,5x2,4 e to je dostizno!!! :dance:

deda i ja bih linsena ali cisto sumljam u narednih 10 godina :) ali mogu da ove godine kupim plan ladje koja mi se svidja  i recimo krenem u izgradnju necega slicnog ... sledece godine mozda da zapocnem enterijer ... a one tamo da ugradim motore... i za 4 godine ja sam na vodi

ako je dostizno 8,5 x 2,4 sto ne pogledas neki linsenov projekat tih dimenzija :) V korito koji linsen ima dici ce cenu za 20-30% a to ipak nije toliko strasno ako dobijes kopiju linsena za deset puta manje para :) enterijer posle toga...

pokusaj kod zokija imas nejgov tel u "domaca proizvodnja zoki"

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #23 poslato: 21, 03, 2009, 23:03:28 posle podne »

deda i ja bih linsena ali cisto sumljam u narednih 10 godina :) ali mogu da ove godine kupim plan ladje koja mi se svidja  i recimo krenem u izgradnju necega slicnog ... sledece godine mozda da zapocnem enterijer ... a one tamo da ugradim motore... i za 4 godine ja sam na vodi

ako je dostizno 8,5 x 2,4 sto ne pogledas neki linsenov projekat tih dimenzija :) V korito koji linsen ima dici ce cenu za 20-30% a to ipak nije toliko strasno ako dobijes kopiju linsena za deset puta manje para :) enterijer posle toga...

pokusaj kod zokija imas nejgov tel u "domaca proizvodnja zoki"

Mene ubi sto bih ja da je to gotovo JUCE!!!Pravio sam dva camca do sada i oba puta nisam stao dok nisam zavrsio.Kada sam radio sadasnji kod izrade enterijera cerka me je nekoliko puta izvlacila[bukvalno]iz ladje!Napolju 40C a ja unutra kuckam,ni vodu nepijem.Za 20 dana oslabio sam 8kg!!Ja uvek govorim o svom iskustvu ili kako bih ja nesto uradio.A zbog nestrpljivosti imam ovo sto imam.Da sam sacekao samo 6 meseci sada bih imao 8,5x2,4!! :)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #24 poslato: 21, 03, 2009, 23:11:05 posle podne »
deda zacrtaj kopiju linsena tih dimenzija i kreni :)

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #25 poslato: 21, 03, 2009, 23:17:59 posle podne »
deda zacrtaj kopiju linsena tih dimenzija i kreni :)
  Samo da resim dva stambena problema[sin i cerka]i oma krecem! :dance: :drinks:

Van mreže Bane

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #26 poslato: 21, 03, 2009, 23:58:38 posle podne »
Generalno podrzavam stav da je najvaznija dubina....dzepa.
posle toga sirina, bar iz licnog primera. Mislim da sirina ispod 2 metra ne dolazi u obzir. S obzirom da sam kupio gotov camac, nije mi bilo jasno zasto nisam mogao da nadjem sirinu 2 i preko na 6.5 duzine. Dakle, fali mi bar 20 cm u sirinu, duzinom sam zadovoljan. :)
Duško Radović: Pametni i skromni ljudi neće ono što ne mogu. Zato se drugima čini da oni mogu sve što hoće.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #27 poslato: 22, 03, 2009, 00:50:56 pre podne »
Generalno podrzavam stav da je najvaznija dubina....dzepa.
posle toga sirina, bar iz licnog primera. Mislim da sirina ispod 2 metra ne dolazi u obzir. S obzirom da sam kupio gotov camac, nije mi bilo jasno zasto nisam mogao da nadjem sirinu 2 i preko na 6.5 duzine. Dakle, fali mi bar 20 cm u sirinu, duzinom sam zadovoljan. :)

da zrni bas fali tih 20 santima... inace odlicna ladja....  :good:

Van mreže zorter

« Odgovor #28 poslato: 22, 03, 2009, 11:03:11 pre podne »
  A bre Zortere,ko da ceka toliko,jel ti znas koliko je to dugo?!!!!! :suicide:  Ako moze za tri meseca[maksimum]moze!!!Zamisli koji je to period?Ja bi puko posle 6meseci!! :)

E moj deda ja vec 5 godina govorim i mastam kako cu da napravim "pokretni splav" i sve cekam da zaradim pare, al' kao sto ti rece u jednom postu: cerka na fakultetu, sin u srednjoj skoli pa nikako da krene.Kad se osvrnuh prodje 5 godina.E ove godine ga radi sigurno.Pocinjem bez para.Skupljam materijal od drugova ko ima sta da mi pokloni.I mogu ti reci da je krenulo.Uradicu makar platformu, a trenutno imam tomos 4,8 pa cu izaci na vodu ove godine.Posle polako. Moj stav je, ako krenem zavrsicu.

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #29 poslato: 22, 03, 2009, 11:40:07 pre podne »

E moj deda ja vec 5 godina govorim i mastam kako cu da napravim "pokretni splav" i sve cekam da zaradim pare, al' kao sto ti rece u jednom postu: cerka na fakultetu, sin u srednjoj skoli pa nikako da krene.Kad se osvrnuh prodje 5 godina.E ove godine ga radi sigurno.Pocinjem bez para.Skupljam materijal od drugova ko ima sta da mi pokloni.I mogu ti reci da je krenulo.Uradicu makar platformu, a trenutno imam tomos 4,8 pa cu izaci na vodu ove godine.Posle polako. Moj stav je, ako krenem zavrsicu.
  Zortere,brate mili,dve ladje su mi otisle dok si trepno!!U 8 meseci dve svadbe i prvi unuk!!!Slatke muke,nema sta!Baksuz sam ti ja,sta god radio,bilo kakva investicija mora da ima finansijsku podlogu 100 o/o!!!Razum kaze da pocnem,zavrsice se nekad al luda glava neda!!! :suicide: