E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Recni Katamaran

<< < (11/14) > >>

stevan manojlovic:
Svaka cast.Jedini koji je nesto uradio.Ostalo su prazne price.Zelim sve najbolje i ocekujem izvestaj sa vode.
Stevan

andrijapajic:
I, projekat katamarana je priveden kraju. Ploilo je na vodi, a za sada evo slika:

andrijapajic:
Tezinu ne znam tacno, ali je sa svime sto sam dodavao naknadno, plus motor, akumulator, gorivo, i tako redom, izasla blize 800 kg nego planiranih 600. Ah, sta da se radi. Otislo je 40 kg raznih farbi, lepkova i sl, plus itison, eko koza, sundjeri... Ima tu i gresaka u matematici, pa prednji deo uranja malo vise. Na par mesta flisuje voda u korito, i tako... Predstoji resavanje tih problema, pa dokle se stigne, i da vidim koja od 3 elise najpribliznije odgovara. Sa trenutno stavljenom postize jedva 9 km/h, ali kao da ne postize dovoljan broj obrtaja pa bih stavio jednu manju, mada ne znam ni treba li mi brze. Stabilnos i upravljiovst su odlicni.

Zanimljiv deo je sto sam kao materijal koristio OSB. Smatrajte to kao moj licni hir, s obzirom na to da su deklarativno svi govorili da ne moze a niko bas nije probao. ja resio da probam, pa sta bude. Malo ispunio sebi vreme, i eto prilike da vidimo kako se materijal ponasa u realnim uslovima. Sta ce biti za godinu dana (ako izdrzi toliko camac?) Ili za dve-tri.

andrijapajic:
Sta jos reci:
duzina 4,9m, sirina 2,2m
sa raznim sitnim torskovima potrosio sam 600-700 eur
radovi su trajali od aprila do kraja jula, sa pauzom od skoro mesec dana zbog ispitnog roka i drugih obaveza
opteretio sam vise nego planirano pa su pontoni uronili 17-18 cm umesto planiranih  12
prednji deo je optereceniji nego sto treba pa ne stoji ravno
u jucersnjem testu sa ovim motorom i elisom nije bilo razlike u brzini ni kada se opterecenje prebaci pozadi koliko moze pa se korito poravna
motor stoji izmedju pontona, vise ka desno posto je duzina sajli ogranicenje
motor je sa dugom cizmom tako da je uronjn malo dublje, mozda to i nije lose zbog toga sto je u tunelu, ne znam
u planu je da napravim i nosac za motor iza pontona, postavim motor kako treba, pa da vidim kako se onda ponasa
a zasto ne, videti i sta se desava sa dva motora ;)
treba pokupovati/nabaviti obaveznu opremu
uraditi jos kojesta oko elektrike
pokusati resiti curenje vode koliko-toliko
ma bic etu jos zanimacije... iiiii!

eni blue:
Curenje vode - pokusaj resiti sa zaptivnom masom FT-101, ja uspeo :tenk: :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju