E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Recni Katamaran

<< < (10/14) > >>

poljo:

Kap . i od mene ti hvala .

nikolar:
Sta mislite o sledecem resenju?
Uraditi konstrukciju o celika i oplatu od lima 1.25 debljine i presvuci poliesterskom smolom, zatim uglacati do savrsenstva. To resenje je mnogo jeftinije
od epoxy sistema, a dobre karakteristike su mu cvrstoca, i dugotrajnost pod uslovom da se uradi kako treba. Bilo bi dobro uraditi i tri komore  vrlo uske a dugacke npr 10x 0.4X0.8 m u formi hidrodinamicnog kajaka, a komore spojiti za konstrukciju sarafima, tako da postoji mogucnost da se komora izvadi reparira vrlo jednostavno. Platforma bi  mogla biti uradjena od flahova npr 5 cm  sirine okrenutih vertikalno i poplocati blazujkom  koja bi se morala plastificirati sa donje i gornje strane cime bi se postigla trajnost.
Vjerujem da bi ovakvo plovilo bilo jednostavno za izradu plovno i dobro rjesenje za ne bas veliki budzet.
Yamaha 25 ks 4 takta bi ga gurala brzo koliko tomos4 smederevca sto je dovoljno sa opusteno krstarenje po vodi.

britva63:
Eto i mene s jednom mojom idejom, mozda ce nekom biti smjesno, ja sam zamislio od dva elana 401 sloziti katamaran, s time sto bi ih produzio za 1,5 metara i kobilicu isto produzio i produbio, imam jedan a drugi dobim zađabe pa reko mozda probati  :) u svakom trupu koji bi podigao za metar na vanjskim bokovima bi mogao smjestiti krevete i kuhinju a sredina bi bila kao kormilarnica, imam neku idejicu u glavi sam da pretocim to na papir

Kapetan:

--- Citat: nikolar  30, 06, 2011, 15:58:48 posle podne ---Sta mislite o sledecem resenju?
Uraditi konstrukciju o celika i oplatu od lima 1.25 debljine i presvuci poliesterskom smolom, zatim uglacati do savrsenstva.

--- Kraj citata ---

postoji problem termicke prirode... lim i plastika se drugacije skupljaju i sire u odnosu na temperaturu pa bi se u jednom momentu plastika "odlepila" od lima ako moze ili pukla ... mada ko ce ga znati ...

andrijapajic:
Privodim kraju jedan eksperiment na temu recnog katamarana. Duzina 4,90, sirina 2,20, sirina pontona 0,6m. Procenjena tezina pod punom opremom, bez posade i putnika, oko 550-600 kg. Bilo kakve dalje detalje za sada cu izostaviti, o tome kada zaplovi (ili potone), pa da vidimo koje su greske u izradi bile najkriticnije.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju