E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Recni Katamaran
Kapetan:
vid ako ne moras da se vracas nemoj :) ovda da je dobro nije !
e sad evo ih slike i fajlovi :
Excell fajlovi :
http://www.mojaladja.com/upload/katamaran/Jednostavni_katamaran.xls
http://www.mojaladja.com/upload/katamaran/Rebra7.4AND8.4.xls
broker975fx:
Meni se katamarani generalno sviđaju ali ovakav kakav je ovaj sa slike ne vidim koja bi njegova prednost bila u odnosu na jednotrupca sem verovatno u pogledu stabilnosti. Paluba mi nije nešto iskorišćena i tako prosto mi se ovaj ne dopada.
Mislim da je katamaran za reku prava stvar ali pravi ozbiljnih dužina i širina i to za one koji bi brod koristili i na reci i na moru. Npr. sa jednom ozbiljnom jedrilicom oko 12-13m uglavnom bi bila velika muka na reci, ok može po plovnom putu ali nije to to. Sa druge strane katamaran bi podjednako lepo mogao da se koristi i na reci ali bogami i za prelaz Atlantika. Samo tu pričamo o ozbiljnim ciframa i ozbiljnim pratećim troškovima, ja ne nađoh katamaran polovan ispod 60/70k usd.
bugi:
A koliko bi kostao vez za katamaran u nekoj skupljoj marini s obzirom na njegovu sirinu
Ovaj sa slike je lep ali za moje potrebe totalno nepraktican
Pre bi uzeo neki tabanas 8 m i imam sve sto mi treba
stevan manojlovic:
Ne znam da li su stigl imoji prthodni e-mailovi.Presao sam se kada rekao da sa 25 ks ide 36 /hnide samo 33 km/h.
Vidi Jarcat 6
www.duckflatwoodenboats.com/mainpages/gallery?KID=63
Meni je bitno da moze i na prikolicu i na put i da se rasklopi
Kapetane ima narod pravo kad kaze "Ubi bene ibi patria" ali se stigne u neke godine kad je zov krvi i tla jaci.
Pozdrav Stevan
stevan manojlovic:
Sto se tice velikih plovila i vezova u obicnoj marini u Cape Townu za jedrilicu od 14 metara je 300E mesecno ali imas sve: cuvara,struju, vodu mogucnost vadjenja i popravke.Takodje su ti u blizini majstori. Inace u inostranstvu isto kao na Adi, velika vecina plovila je zamrznuta investicija i ne plove nigde.Narod ili nema para ili nema vremena.Ja znam samo za par ljudi koji su negde plovili a muvam se stalno oko vode.Nas covek sa velikim m..... je sa sinom plovio od Cape Towna do Vancouvera u Tasmaniji od 8.5metara i stigao posle 6 meseci. Znaci ladja ne mora da bude velika a da se napravi ozbiljna prica.
Za parking katamarana cu se raspitati
Pozdrav Stevan
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju