E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Recni Katamaran

<< < (7/14) > >>

Kapetan:
ako je xls onda ne bi trebalo da bude problema, dodao sa sada i xlsx pokusaj ponovo  :good:

ili salji na kapetan@mojaladja.com

LSI:
Stevane,
Svans je ugao izmedju ravni dna i horizontale posmatrano od sredine plovila ka krmi. Može da bude pozitivan (svans) i negativan (kontrasvans).
Bilo je o tome reči u nekim starim temama. Bilo je čak i sa slikama pa je onda mnogo jasnije.

Pogledajte npr. u ovoj temi je bilo dosta reči o tome: http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=2513.msg33629#msg33629

Da biste pogledali i druge teme u kojima je pisano o tome, potrebno je da u polje za pretraživanje ukucate: svans i startujete pretraživanje...

Zoran Marinković:
 :good:

--- Citat: stevan manojlovic  13, 12, 2010, 17:18:58 posle podne ---Zavrsio sam idejno "projektovanje" katamarana. Imam sve dimenzije (rebra) u Excel-u
Nisam uspeo da postavim moj xls file na forum. Verovatno moj Windows 2007 nije kompatibilan sa onim na  "Moja ladja".
Ukolko je neko zainteresovan mogu mu poslati na privatni e-mail a taj bi "rodu ucinio glas" da pokusa da ga postavi na forum, posto su mi svi komentari dobrodosli.

Koji ugao je u majstorskom recniku "svans" .

Pozdrav Stevan

--- Kraj citata ---

Veliki pozdrav kolegi po mukama !

Ja o katamaranu maštam već duže vreme, i imam nameru u dogledno vreme da ga sklepam, uglavnom do penzije.

Za sada mi je opsesija da ga kompletiram kao ideju, odnosno da imam u glavi sve detalje  i da onda neki projektant

odradi pozicije na računaru.

Ne znam da li švans ima bilo kakvog uticaja na konstrukciju katamarana, bar mislim da nemaš nameru da glisiraš.

Evo prilike da zajedno učimo. Ako nije tajna, gde si lociran?

Barba:
Ako tako volite, stakloplastika, sperploca... OK, ali ja bih pre nesto ovako. Naravno i sa ovakvom ekipom.  :)

premotati na 1:05

stevan manojlovic:
Zorane,
U ovom trenutku mozemo samo da se e-majliramo.Ja zivim vec dvadesetak godina u Cape Town-u.Namera mi je da se konacno vratim u Junu 2011. Poslao sam Kapetanu neke skice i racunice pa ako postavi mozemo da pricamo.duzine plovaka su 7.4 i 8.4.
Svans kod katamaranskog plovka ima veliku ulogu kod opstrujavanja vode, narocito u deplasmanskom rezimu. Jedrenjak vise a motorni manje.Isto ti je vazan i presek plovka.Svi trce na kruzni presek, imas gotove cevi a posle rokaju od 50 ks pa navise, vuku vodu a od ocekivane brzine nista.Ovde sam ih se nagledao.
Pozdrav
Stevan

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju