Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Formiranje marine u Novim Banovcima
kemppi:
I ja sam zaintersovan da drzim camac u Novim Banovcima,samo je problem sto ga jos nisam napravio,ali se nadam de cu se uparkirati u toku sledece godine.
SALE NB:
Kemppi, kada budeš spreman, ti se javi, uvek si dobrodošao!
SALE NB:
Evo da vam ispostavim malo svežije informacije o napretku :
Dule HY, ili Dule HU, kako ko voli nam je obezbedio 10 ganz novih crveno-belih burića ( u stvari crveno-žutih, ali sredićemo to :taunt:)
HVALAAAAA!!!! :drinks: :good:
Napravio sam skice za dve verzije pontona, pa ćemo uskoro definisati u kojem pravcu krećemo
LSI:
Sale,
Bravo za ideje i crteže.
Dopada mi se ideja sa proširenim pontonom ali ostaje relativno kratka dužina za vezivanje 5 plovila. Možda da takav ponton napravimo u nekoj drugoj fazi, kada nas bude više i kada frekvencija kretanja na pontonu bude veća...
Ja bih predložio da iskoristimo iskustvo iz Brčkog i iskoristimo dobijenih dest buradi na najracionalniji način.
Kako sam od Zoketa čuo, njihovi pontoni su sačinjeni od segmenata dužine 6 m i svaki segment pliva na po pet buradi.
To bi značilo da mi možemo da napravimo dva segmenta i dobijemo ukupno 12 m pontona što bi bilo sasvim dovoljno za naših 5 čamaca.
Ova dva segmenta možemo da povežemo u jedan 12 metarski ili u dva nezavisna, ali u svakom slučaju ne bi trebalo da imamo problema u manipulaciji, izvlačenju na obalu i sl.
Da li možete da napravite proračun na bazi tih dimenzija i da uporedimo troškove pravljenja. Mislim da jedan metar dužine pontona može mnogo da nam znači a da se neće osetiti kao razlika u trošku...
deda:
Lazo , nije ti losa racunica ali si napravio mali previd.Nasi drugari iz Brckog su to radili na Savi!!Vi ste ipak na Dunavu!!! :taunt:
Znaci , mora to dosta ozbiljnije da se pravi! :taunt:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju