E, ovako treba... > Honda
HONDA 5 ks
Losmi:
Nisam cuo to za Yamahu do sada. :D
Da, izmedju 4,5,6 razlika je u karburatoru, imaju istu kubikazu. Tezine su oko 30kg, sto mi i nije toliko vazno posto ne planiram da ga cesto skidam sa camca.
AccA:
Ovo oko Yamahe mogu da potvrdim. Doduse ne toliko to vracanje poteznice, nego nesto teze palenje.
Kupio sam 2012 godine novu 6ks, bela kapa. Nisam to nesto puno ni redovno koristio i tome sam pripisivao sto je nikada, ali nikada nisam mogao uplatili bez 5, pa i vise pokusaja. To sam pripisivao neredovnom koriscenju. Ali sam posle kupio Hondu 20ks (isto novu) i tek onda video sta je lagano palenje iz prvog pokusaja i sa "pola snage". Na Yamahi morao iz petnih zila da zapnem...
zankiki:
A zašto 4T za pomoćni motor?
Taži je, pa potapa krmu čamca koji vučeš brodom.
Uglavnom se ne koristi mnogo (doduše kako kod koga), a imaš dodatnu zezanciju sa redovnim servisom.
Losmi:
Hvala za info oko male Yamahe. Ja teram brod sa dve honde od 20ks i tu nemam zamerke, osim sto mi se cini da bi mi trebalo nekada vise snage.
Sto se tice 4T ili 2T, iskreno nije mi ni proslo kroz glavu. Sada sam bas potrazio i Tomos 4 je oko 15kg, a ova Honda od 6ks je 27kg. Dvotaktni Tohatsu od 5ks je 20 kg.
Generalno meni brod stoji u marini na sidru i onda mi je pomocni camac u upotrebi skoro svaki dan kada smo na brodu. Moja ideja je da imam pomocni motor sa kojim mogu da odem do Ade Medjice na kupanje i da se vratim, sto je nekih 30 - 45 minuta, voznje u jednom pravcu. Dakle pouzdan motor pre svega.
Kada plovimo negde sa brodom blizu, pomocni ostavim na sidru da stoji, a kada krenemo negde dalje (na par dana) onda ga povucem sa sobom. To opterecenje na krmi stoji, mada sam ja ove godine drzao pomocno sidro od nekih 12kg u pramcu pomocnog camca pa ga to malo izbalansira.
Uf, razmislicu... GrossInox svakako nema malih Tohatsu motora, treba tek da narucuju. U Futogu imaju na stanju par ovih Hondi od 6ks.
STG:
Titelac sa 4t motorom je pun pogodak.
Imao sam mercury 5 i bilo je dana da radi po 14h u kontinuitetu...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju