E, ovako treba... > Honda
HONDA 5 ks
BEGEJ:
Bio dobar izbor tesko se odluciti koji motor odabrati za pomocni camac od 5.60m
http://img863.imageshack.us/i/picture079ow.jpg/
Losmi:
Da ne otvaram novu temu, jel imao neko iskustvo sa novijim hondama od 4,5,6 ks?
Vreme je da Tomos 4 ode u zasluzenu penziju. Razmisljam da uzmem jednu 6icu, 4t, za pomocni camac (titel special 80), pa cisto ako neko ima iskustva. Vidim da su ubacili neku elektroniku koja ukljucuje "safe mode" kada dodje do pada pritiska ulja i da su se neki zalili na to.
Nesto nisam primetio i da ih ljudi voze, mahom je to Yamaha, Tohatsu ili Mercury (sa jednim cilindrom). Opet, ja bih da ostanem veran Hondi. :)
George:
Meni bi kriterium bio da ima 2 cilindra, a to mislim da počinje sa 6 KS, ispravite me ako grešim. 5KS je sa jednim cilindrom, a razlika u radu sa jednim ili dva cilindra je nebo i zemlja. Onaj sa jednim cilindrom ima onaj "prduckav" zvuk, i čujem ga sa kilometra kada dolazi, dok dvocilindraš ima puno ravnomerniji rad. Osim toga verujem da i u vibracijama ima razlike. Ono što mi nije poznato je razlika u ceni. Sve ovo što sam gore naveo ima smisla jedino ako cenovno nije drastično skuplji ovaj sa 2 cilindra.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Losmi:
Slazemo se, 2 cilindra su mnogo bolja opcija.
Prvo sam hteo da uzmem neki polovan ali posto su motori uglavnom stari preko 10 godina ili iz uvoza, poceo sam da razmisljam o novom. Cena motora od 2 cilindra je trenutno za nekih 1000 evra visa od ovih sa jednim. Reda velicine, 1400 prema 2300 ili 2400. Honda, Tohatsu i Yamaha krecu sa dva od 8ks. Ranije su bile 6ice sa 2 cilindra ali mislim da ih ne proizvode vise.
Kako kupujem motor za pomocni camac koji je poprilicno lagan i fino ide sa starom cetvorkom, mislio sam da uzmem nesto sa jednim cilindrom.
bsiki:
Dva cilindra pocinju od 8KS. Samo da dodam da bezis od Yamahe jer ima lose paljenje, oce poteznica da se vrati i opasno lupi po prstima, barem kod mene. Neki kazu da neznam da palim ali je drugi kolega zaglavio u bolnici sa polomljenim prstom. U Platneru su mi pricali da to nije nista dok i njih nije lupilo po prstima. Ne secam se kada sam se sladje smejao. Mozda su na novim serijama resili problem.
Mislim da su 4, 5 i 6 KS kod svih iste tezine ali sa razlicitim karburatorima.
Sent from my SM-A415F using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju