E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Prikolice, dozvole i slicno

<< < (3/6) > >>

zorter:
 :good: :good: :good:

Bucho:
Vuce, veruj da vecina nema. Do sada policija uopste nije reagovala na to. Dal iz neznanja ili sto po navici nije nikome logicno da covek ima "E" kategoriju uz "B". Mislim da  retko ko je polagao "E" a da nema "C". ali tako je bilo po zakonu i tako je ostalo, samo su sada to malo preformulisali pa ce biti nekakve podkategorije u zavisnosti od nosivosti. U svakom slucaju, kakve su kazne, dovoljno je da ledan policajac u godini se seti da primeni zakon i onda bolje platiti prevoz broda. :drinks:

Dule HU:
Aj malo i ja da filozofiram, što se kategorija tiče i ja sam čuo da se uvode tzv podkategorije u zavisnosti od nosivosti. A Oblaku mogu da savetujema da prvo razmisli koju namenu će imati ta prikolica, samo za izvlačenje, spuštanje i eventualno zimovanje na prikolici (u tom slučaju može neka jeftinija varijanta bez kočnica i naletne rude i da ne mora da se cinkuje) ili mu treba stvarno za prevoz (na more na primer). Moj savet je da je radiš namenski za tvoje korito, jer ovo što Kacintata radi je super povojno pogotovo što on stvarno koristi Knott-ove osovine i rude, a svoj rad kao i uvek najmanje ceni.

SALE NB:
Koliko je meni poznato, svaki komplet auto+prikolica koji ne prelazi ukupnu težinu od 3500 kg, može se voziti sa B kategorijom.
Uz to, svaka prikolica preko 750kg ukupne doz. težine mora biti opremljena naletnom kočnicom, ali i dalje se vuče sa B kategorijom.
Isto tako možete imati i dvoosovinku i vući je vašim autom sa B kategorijom, sve dok su ispunjeni gornji uslovi.

zorter:
Sale gresis. Prikolica koja prelazi dozvoljenu tezinu (750kg) mora imati kocnice, to si u pravu, ali zato mora podlegati tehnickom pregledu (jer mora se imati potvrda o ispravnosti kocnica), a to znaci i registraciju. Tako ta prikolica dobija sopstvenu tablicu i moze da je vozi svaki auto (a vozac mora imati "E" kategoriju).

@Busho,

U nase vreme se nije mogla dobiti "E" kategorija ako nemas "C". Ja sam imao teretnu prikolicu nosivosti 2000kg i morao sam da polazem "C" da bi imao mogucnost da polazem "E" kategoriju i ako sam je vukao sa BMW-om 3000ccm/185ks.

Kako je po danasnjem, novom zakonu, ovo regulisano, e to ne znam a i ne zanima me. Imam sve kategorije (osim "D"), pa mi ne treba regulativa po novom zakonu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju