E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Prikolice, dozvole i slicno
Bucho:
Da znate jos da takva prikolica mora imati naletnu kocnicu i registruje se kao prikljucno vozilo, t.j. ima svoju tablicu i saobracajnu dozvolu i registracija se obnavlja svake godine.
zorter:
--- Citat: Bucho 14, 11, 2010, 10:33:55 pre podne ---Da znate jos da takva prikolica mora imati naletnu kocnicu i registruje se kao prikljucno vozilo, t.j. ima svoju tablicu i saobracajnu dozvolu i registracija se obnavlja svake godine.
--- Kraj citata ---
I mora se imati "E" kategorija koja vazi uz "B".
Gaga:
koliko sam ja razumeo, po novom zakonu cemo svi koji imamo B kategoriju automatski dobiti BE kategoriju. Sa ovom kategorijom se mogu voziti(vuci) sve prikolice koje moze da vuce vucno vozilo (auto, dzip, kombi), pod uslovom da je za to vucno vozilo potrebna B kategorija...
zorter:
Gaga, to je bilo i pre. Sa "B" kategorijom si mogao voziti sve prikolice koje podrazumeva to vucno vozilo a da nosivost nije veca od 750kg i da ima trecu tablicu (ne registruje se svake godine i nema prvo broj pa oznaku grada kao "velike" prikolice).
Bucho:
Mislim da gresis. E kategorija je dozvola za uprevljanjem prikljucnim vozilom cije vucno vozilo spada u B, C ili D kategoriju, i mora posebno da se polaze ispit(samo prakticni deo) Postoji takodje i ogranicenje, ako se ne varam,da ukupna masa prikljucnog vozila nesme biti veca od duple tezine vucnog vozila ( za B kategoriju). Ali sve precizno moze da se vidi na netu u zakonu o bezbednosti saobracaja.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju