Ina kraju kad podjete kući nešto neštima ,čudan osećaj , neobjašnjiv hteli bi još al mora se vratiti obavezama.I u povratku koji sam planirao u dva dana stim da prenoćim na belegiškoj adi , kod Banovaca na sred dunava pojavljuje se " bela ladja" u obliku Zeke2 sa Saletom nb za kormilom i talasima koji su testirali stabilnost Odiseja.Pošto su se talasi smirili Sale prilazi i obaveštava me da on i Marina takodje planiraju da prenoće na belegiškoj adi.Lepši razvoj situacije nisam mogao poželeti i sa zaista dragim ljudima provodim veče uz nezaobilaznu vatru uz pomoć koje smo raskrčili dobar deo ade koja je pretvorena od huligana u skladište grančica koje su ostale posle seče svega što je deblje od ruke .Nezaboravan je elan kojim smo skupljali grančice , pogotovo Marina, za loženje vatre koja nas je držala budne do kasno , i sad neznam do koliko smo sedeli i uz neobavezno ćaskanje proveli veče i dobar deo noći.
Na žalost ni tada nisam više imao aparat pa je jedino svedočanstvo ostalo u glavi i mom sećanju.
Sutradan sam krenuo dalje prema Slankamenu gde me je čekao prijatelj i nov dan u druženju.
Ievo sad sedim kuckam i razmišljam ,dali će u utorak biti lepo vreme? ali otom potom