E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Joystik komanda za kormilo

<< < (16/24) > >>

joja:
Granicne prekidace nisam ugradio jer mi je otklon kormila po 3 okreta levo i desno sto se u praksi nikada ne desava pri voznji sa komandama. Ko ima sportsko kormilo svakako treba da razmisli o tome.
RC komande sa decije igracke ( ja sam koristio pokvareni autic ) , kad otvorite, imaju dva za nas interesantna izlaza koje mozemo da iskoristimo. To su zice sto idu na pogonske tockove ( napred- nazad) i zice sto  idu na motor prednjih tockova ( levo- desno). Neke igracke imaju i dodatne kontakte ...sirena  i sl. koje se eventualno mogu iskoristiti. Problem je sto su ti izlaz obicno na 3 V i ne mogu direktno da se iskoriste za okidanje nasih releja od svetala koje koristimo na mehanickom djojstiku. U radio klubi Nikola Tesla imate releje od 3 V koje vezite na te izlaze. Trebaju Vam dva po komandi ( i dve diode), kostaju oko 100din/kom, preko kojih ce te " okinuti" releje od 12 V.
Drugi problem je napajanje igrice tj RC komande koja je obicno na 4.5-6 V i ima neku ozbiljniju potrosnju struje. To mi je bio tezi problem :smile: (da ga kvalitetno resim). Pobedio sam sa auto punjacem od starih Nokija koje su punili prve mobilne i imali  veci napon na baterijama.
U potrazi sam za kvalitenijim RC komandama, jer ove sto imam, nemaju domet bas po celom brodu. Ukoliko neko ima kvalitetnu a mehanicki pokvarenu RC igracku, rad sam da je otkupim. :dance:
Pozdrav!

Kapetan:
jojo pa nasukacu se zbog tebe :lol: sad i ja moram da budzim ovako nesto, kod tebe to izgleda extra jednostavno  :)

ajde oni koji se razumeju ja bih identicnu stvar ali bih je upakovao za zadnje strane, da li moze moze preko remenice da se uradi ? a kad uzmem u ruke da proklizava ? ili neka poluga koja ce da stavi sistem u upotrebi i da ga izbaci iz uporebe ?

zorter:

--- Citat: Kapetan  22, 11, 2010, 22:20:33 posle podne ---jojo pa nasukacu se zbog tebe :lol: sad i ja moram da budzim ovako nesto, kod tebe to izgleda extra jednostavno  :)

ajde oni koji se razumeju ja bih identicnu stvar ali bih je upakovao za zadnje strane, da li moze moze preko remenice da se uradi ? a kad uzmem u ruke da proklizava ? ili neka poluga koja ce da stavi sistem u upotrebi i da ga izbaci iz uporebe ?

--- Kraj citata ---

Moze i jedno i drugo !!! :good: :good: :good:

joja:
Kapetane prihvaticu se nadzora :drinks: autorska prava naplacujem u :drinks:

marke:
Interesuje me da li je reseno da kad pustis komande za levo ili desno da se sam sistem vrati u pravac. To bi bilo idealno mada moze i rucno.
problem je kad se radi s dzojstikom nikad nisam siguran koliko jos da vracam a da ne preteram u drugu stranu t.j. gde je sredina.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju