E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Joystik komanda za kormilo
Darkobp:
--- Citat: odisej 02, 11, 2010, 21:31:01 posle podne ---Dakle tražimo ideju za izradu džojstika u domaćoj radinosti...
--- Kraj citata ---
Ako sam dobro razumeo ovaj problem i sta se stim zeli dobiti...
A da probas da integrises jedan najobicniji djojstik za igranje na komp.ili od onih igrackoh konzola??
Sve su ti oni vec napravili i rucicu i kontakte a ti ga samo prilagodi svojoj potrebi :good:
kostaju smesnih para a solidno izgledaju
tipa ovoga...
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Ostalo/Dzojstik-TRUST-PREDATOR-TH-400/1686449
Ili iskoristiti isto igracki ali ovaj put Volan,on u sebi vec ima gotove i pripremljenje kontakte da ti lepo pretvaraju tvoje Levo-desno putanje u "elektricne signale"
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Ostalo/volan-za-ps2/1834632
Dugme za pucanje nemoras koristiti :taunt:
Mozda bi se samo moralo koristiti nekoliko relaja posto neverujem da bi dugo trajali kontakti na tim igrackicama jer mislim da bi brzo izgoreli kad bi stalno prekidali struju 1-2A kooliko vuce tvoj motor od brisaca
broker975fx:
Video sam kod jednog drugara kombinaciju sa motorom od satelicke antene - čovek vozi preko daljinskog upravljača. Kaže da je jedini problem da se ne uspava :) a cena je kranje povoljna
zorter:
Ni jedno ni drugo nije pouzdano.
Mnogo je pouzdanije napraviti u domacoj radinosti ali sa pravim elementima.
Evo kako to izgleda.
Samo sto bi u "nasem" slucaju bilo dva proreza umesto cetiri jer ima samo dva polozja: levo/desno. Ovaj jostyk sa slike ima cetiri polozaja: gore/dole - levo/desno pa zato ima cetiri proreza i cetiri mikroprekidaca.
Kapetan:
nemam pojma sta se desilo ... krenuo sam da updejtujem software da vidim da li ce da pomogne...
Nemo:
Ko ne zeli da se zeza a zeli da ima tajsistem moze se kod Raymarine da kupi samo motor od auto pilota.
On u svom mehanizmu ima dovoljno jak motor koji ne trosi puno struje os 1.5 do 3A.
U sebi ima i kvacilo koje ne da kormilo bezi, to je Linear Drive model.
Treba samo napraviti kada se pritisne dugne da kvacilo odpusti da bi motor mogao da radi i obrnuto.
Kada se pusti dugme za skretanje da se ukluci kvacilo.
Linear Drive je free frivtion sto znaci kada se iskljuci motor i kvacilo je slobodno i moze rucno da se upravlja.
Ima za 12v i za 24v.
Pored svih tih mehanizama treba imati u rezervi i pomocnu rudu za upravljanje.
Ima za ovaj sistem i bez ruke koja gura samo motor sa prenosom i kvacilo na lanac takodje Raymarine.
Ne treba zaboravit rezim voznje i rezim parkiranja.
Kod voznje motor moze da radi sporije ali za parkiranje treba da brze mota to jest da simulira rad ruku na kormilu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju