ma ljudi usli smo u dubokomne razgovore oko jednog kit kompleta pomocnog mehanizma komande. Ja sam to zamislio samo kao pomocni sistem za upravljanje na dugim krstarenjima . Naravno da je ogranicenih mogucnosti i da mu je odaziv na komandu sporiji tj kontinualne brzine (ne moze se uraditi munjeviti manevar) ali jedan vrlo simpatican ggadzet portabl komandica za brzo postavljanje i sklanjanje kad nema potrebe za njom.Naravno da je neko skolovan i pametan smislio sve i da se parama moze kupiti sve ali nasi "bojleri" odcamaca su najcesce plod nasih umova ne uvek najsrecnije resenih ali sve to "fercera"
Bio sam skoro u Nemackoj na Bodenskom jezeru i video sta je nautika u pravom smislu te reci ... mi smo po tim standardima negde jos uvek u veku u kom je Kolumbo otkrio Ameriku :dance: ali to definitivno ne menja stvar. Za mene je camac hobi i opsesija na njemu se igram kao malo dete ugradjujem sve sto iskopam po kojekakvim Bubanj potocima za kamp kucice camce i ostale zavrzlame cesto projekti propadnu ali TO ZADOVOLJSTVO kad neku ideju sprovedem do kraja i to proradi onako kako sam zamislio,, pa taj osecaj zadovoljstva je ekvivalentan osecaju kao posle dobrog seksa :dance:
Tako da oprostite kriticari bez losih vibracija molicu dok mi smisljamo!! :dance:
Uostalom tako su nastala i neka kvalitetna resenja,uvek su postojali pioniri napretka :

: setite se brace Rajt na kakvom drvenom govnetu su poleteli a nisu imali ni servo ,ni crnu kutiju,dzet pogon .padobrane :dance:
A sto se tice daljinske komande alarmnog sistema koliko sam upoznat (malo se bavim time)svi alarmi imaju takozvani plivajuci kod jako je mala varijante da se to desi sa preklapanjem frekvencija jedino ako je neki alarm stare generacije ,oni su imali istu frekvenciju a kodiranje od samo stotinak kombinacija ,tu je bilo slucajeva "spontanog otkljucavanja.