Ribolov > O ribolovu, priboru, radnjama

Kako se postaje ribar (saveti i iskustva)

<< < (2/6) > >>

Kapetan:
i ja sam par puta razmisljao o kavezima i sliznim zezancijama... nisam odustao ali jos uvek se nisam ni ubedio ... samo pogledaj anterfile

Različiti aršini

U Hrvatskoj se svaki kilogram proizvedene i fakturisane ribe subvencioniše sa 60 evrocenti. U BiH, međutim, postoje dva aršina za tu oblast - za razliku od Federacije koja sa 40 pfeninga (oko 20 evrocenti) subvencioniše svaki kilogram proizvedene i fakturisane ribe, u Republici Srpskoj nikakve subvencije nisu predviđene. Kad je reč o Srbiji, strategija razvoja ribarstva i ne postoji i jedino što je urađeno na tom planu jeste podizanje carinske stope na 20 odsto na uvoz šarana iz Hrvatske, odnosno iz EU.

Duka:
Da nebih otvarao novu temu pisaću ovde pošto se moje pitanje podudara sa naslovom ovde.

Dakle društvo situacija je sledeća, imam nameru da ponovo počnem da se bavim ribololovom međutim nisam zabacio udicu dobrih 10 godina. Pošto se jelte toliko dugo nisam bavio pecanjem nisam u toku koji su sada štapovi i mašinice na glasu. Štapove nemam iz razloga što mi je moj podmukli deda ukrao sve njegove štapove i neće da mi vrati  grandpa Te ovaj mi treba za plovak, ovaj što sam ulovio štuku od 13 kila ti jednostavno ne dam, ovaj dubinac je komplikovan - video sam kuda priča ide pa reko da kupim ja sebi novi.

Naime treba mi štap za varaličarenje, koliko se sećam dobre firme su bile DAM (za maltene sve) i Kormoran - ovaj štap sam imao, karbonski, milina za varalicu a i za plovak.  m07800 Od mašinica se sećam da je Shakespeare bukvalno ujedao  thumbup
E sad, ja sam malo gledao po netu i kada sam video da polovan DAMov štap košta 80e reko da se ja ipak konsultuijem sa vama.  114
Dakle, da li možete da mi preporučite neki malo jeftiniji štap i mašinicu pošto ću ja u početku da arčim to ko da je tuđe jer mi je osećaj malo popustio.  4587

Za početak, dok malo ne uđem u štos, ću da fatam ribu na Savi, sa obale ili splava. Dakle ne mora to da bude neki štap sa spejs šatl tehnologijom, samo mi je bitno da je kvalitetan, može i polovan.

bugi:
Ispod mosta ima sta hoces ali u Formaksu ima jedan model koji je ok. Pecam varalicom gotovo 20 godina pa ponesto i znam
Model je Legancy spin
Ima ga u nekoliko duzina i tezina bacanja...ti se posavetuj sa trgovcem koji da uzmes jer ne znam koje varalice koristis
Ako pecas sa camca 2.7 m je ok i akcije oko 60 gr. To ti je univerzalno
Cena je izmedju 2 i 3 crvene
Masinu ne znam koju da ti preporucim ali to isto mozes tamo zavrsiti ili neki spro ispod mosta posto su provereno dobre

broker975fx:
Ne bih da cepidlačim ali ovo je tema o profesionalnom ribolovu

LSI:

--- Citat: Dule_Nbg  11, 09, 2012, 10:24:00 pre podne ---... Štapove nemam iz razloga što mi je moj podmukli deda ukrao sve njegove štapove i neće da mi vrati  grandpa Te ovaj mi treba za plovak, ovaj što sam ulovio štuku od 13 kila ti jednostavno ne dam, ovaj dubinac je komplikovan - video sam kuda priča ide pa reko da kupim ja sebi novi.
...

--- Kraj citata ---

Komentar na obeleženi deo teksta: - Ovo je početak sazrevanja. Deda je konačno odigrao vaspitnu ulogu i sad može mirno da se posveti ostatku svog uspešnog života.

A što se tiče štapova i mašinica.

Ja imam tri kormorana i tri DAMa različitih dužina, težina i kapaciteta. Savršeni su iako skoro ništa nisam upecao na njih do sada.
Najtoplije ih proporučujem (to što nisam upecao nisu krivi štapovi i mašinice, tek da se zna).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju