Ribolov > O ribolovu, priboru, radnjama
Kako se postaje ribar (saveti i iskustva)
Kapetan:
mene je postavljanju struka naucio Dule, pokazao mi doduse kako se pravi al nikad se ne nadjosmo da bacimo jedan struk ... upozorio me je da ne bacam sam i objasnio razloge, i drzim se toga... za struk trebaju dvojica, tu nema zezanja ...
sto se mreze tice ucio me je pucko sa marine karaburma , bacio sam par puta ulovio oko 10-15 kg ribe i spakovao mrezu i sad i ne znam gde je
po meni trebalo bi da postoji neka skola koja bi ucila ljude tradiconalnim zanatima, al na zalost ne postoji ... literature ima na netu koliko hoces ali je pretezno na engelskom ...
bugi:
Moj savet je da se opredelite za bilo sta samo ne za ribarenje...rudarski je to posao ako se misli hraniti porodica od toga
Pravih ribara je sve manje a drzava ih velikim nametima satire
Mnogi odustaju,mnogi idu u ribokradju
Kapetan:
ne, ne ja nisam u fazonu da ribarim ... vec da naucim te tradicionalne vestine, zivim pored reke i mislim da je red da ih znam ....
petar_kozic:
--- Citat: Kapetan 09, 10, 2013, 23:33:01 posle podne ---ne, ne ja nisam u fazonu da ribarim ... vec da naucim te tradicionalne vestine, zivim pored reke i mislim da je red da ih znam ....
--- Kraj citata ---
Upravo iz tog razloga i mene interesuje.
Voleo bih da znam alate i tehnike.
bugi:
Provedes par godina pored ribara i kroz njihov razgovor sve pohvatas
Naucis sta je rina,predja,davka,struk,senker,kusaka,sacma,bubanj,zadeva,vlak,postavac,donjaka...kontam da ima dosta lokalnih izraza
Takodje ovde kod nas u Bg ima mnogo vise alata nego npr u Djerdapu jer im teren ne dozvoljava da rade kako hoce pa je izazov jos veci da covek sve nauci
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju