Ribolov > O ribolovu, priboru, radnjama

Kako se postaje ribar (saveti i iskustva)

<< < (5/6) > >>

moma-stosic222:
*
Da, ja sam se sa Momom takodje vidjao mnogo puta kod Ranka ribara u baraci na levoj obali posle Pancevca. Inace Ranko je ceo svoj radni vek proveo u "BIM Slaviji". Kakav se tamo pasulj kuvao u grnetu !? A svinjsko meso na zaru ... !? Pa se sve zalivalo pivom sa temperaturom vode Dunava. Inace ja sam '80-tih godina, maticno bio na Savi u marini "Zeleznicar" u Makisu, ali sam obozavao Dunav i mislim da smo samo ja i Uca iz Zeleznika stalno isplovljavali u pravcu Dunava. Ja na Male Vode ili na Vojnu Bastu, a on na Ljubavno Ostrvo kod Ivanova.

Bili smo mladi i sve nam je bilo lepo. Ja se rado secam tog vremena !

Pozdrav 114

petar_kozic:

--- Citat ---
ako te zanima ima brdo literature .... pa kad procitas osnove od navatas nekoga ko zna kako i sta ... ja sam ove godine savladao bacanje mreze, ako stignem i struk cu nauciti (treba dvoje za postavljanje ) ...

--- Kraj citata ---

Ajde da ozivim davno zapocetu temu.

Kapetane, znas li ime neke od literatura koje si ovde predlozio ?

deda:
Danas sam cuo od nekih ribara da se ocekuju premene u toj delatnosti ! Prica se da ce glavne promene biti u tome da ce ribari zakupljivati odredjeni teren !! Medju njima se prica da ce cene biti paprene !

petar_kozic:
Interesuje me ribarenje. Ne verujem da bih se bas time bavio, ali cisto bih voleo da naucim alate i tehnike koje se koriste.

@ Deda

To za odredjivanje odredjenih terena je po meni bolje, ali ako ce da bude toliko skupo onda mislim da nece imati efekta.

deda:
Oce Petre ! Reku ce da zakupe oni sa novcem i zaposlice par ljudi da rmbaju za njih ! Polako ce nestati pravih ribara !

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju