E, ovako treba... > China

parsun

<< < (3/7) > >>

SALE NB:
Kinezi imaju sjajnu životnu filozofiju, baš kao i Koreanci ili Japanci. Iz te niihove filozofije proizlazi i stalna ( i stvarna, a ne samo deklarativna, kao u većine nas Srba) želja za unapređivanjem i usavršavanjem.
Ono što je bilo loše juče, ne mora biti i danas.

Uveren sam da su prve isporučene serije Parsuna bile loše i imale hrpu slabih tačaka, ali isto tako verujem da je svaka naredna serija sve bolja i bolja! Ljudi rade i uče, i ispravljaju greške u hodu, baš kao i ti Zoki, kod tvojih brodića!

Ozbiljno razmatram nabavku novog Parsuna kao pomoćnog motora. Za te pare se dobija polovna Yamaha stara 10-15 godina, a ovaj Kinez ipak ima garanciju!
Jedino ne znam da li ovaj od 5ks ima opciju kačenja daljinskih komandi, zato razmatram i 9.8, ali on je malo težak za moje potrebe.

Barba:
Sale, nemoj da uzimas Parsun 5. I ja sam cuo da su krs, mada sam cuo da su 15 ozbiljnije. Nema tu nikakve posebne filozofije. To je prevazidjena tehnologija i stvar je vrlo jednostavna, ako zelis da budes jeftiniji moras da ugradjujes jeftine komponente, a onda imas stalne probleme sa pouzdanoscu.

A da dodam i da nas narod ima jednu sjajnu izreku (na konto kineske filozofije), a to je da pioniri uvek najebu. Ne moras bas ti da budes pionir. Vozio si onog Johnson dinosaurusa i bio si zadovoljan. Uzmi i sada neki proveren motor i teraj.

Pozdrav,

deda:
Parsun 5ks ne uzimati!Ima ga moj kum Ceda i hoce da ga pretvori u teg za lengerisanje!Medjutim sasvim druga prica je onaj od 15 ks,ima 4-5 komada kod mene u marini i,gle cuda svi su zadovoljni!Kada stavite Parsuna 15ks pored moje Yamahe 94 godiste vidite da su apsolutno isti(kada se skine kapa)a razlog je(navodno) sto su im japanci prodali tu zastarelu tehnologiju?

zorter:

--- Citat: deda  26, 10, 2010, 08:56:27 pre podne ---Parsun 5ks ne uzimati!Ima ga moj kum Ceda i hoce da ga pretvori u teg za lengerisanje!......

--- Kraj citata ---

Pošalji ga meni da ugradimo elektro motor. :good: :drinks: :yahoo:

budens72:
Ja imam Parsun 15 ks , kupio sam ga u junu ove godine 2008. godište i za sada sam zadovoljan radom,ali imam jedan problem, motor troši ulje, ali nigde ne curi, nikad nema fleke na vodi, a ne dimi....tako da ne znam gde ulje odlazi....a radi perfektno....pali uvek iz prve i mirno radi,a troši oko 3.5 l u proseku

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju