Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
pomoć prijatelja
srsa:
a što se tiče dimenzija nisu se odnosile na veličinu čamca, već na moju malenkost. Naravno šalim se.
zorter:
Dobro dosao, a problem ces vec resiti. Ako ne ovako onda kad izvuces camac na suvo sigurno ces otkriti uzrok ulaska vode u kabinu. :good: :drinks:
SALE NB:
Pozdrav i dobrodošao! :drinks:
Pošto imam isti čamac i ponešto iskustva, evo ti par predloga:
Ako ti voda izvire iz poda, to znači da je duplo dno puno k'o čep!!!
Proveri prvo čep na zrcalnoj dasci, s obzirom na količinu vode, mora da je i ulaz poveliki.
Inače i rečna voda, kad je u manjim količinama, deluje sasvim bistro i čisto, tako da tu "tehniku" raspoznavanja što ti predlažu, okači znaš već gde! :taunt:
Ne znam u kakvom je stanju korito i želkot, čamac može popiti iznenađujuće veliku količinu vode, ako je korito u lošem stanju. To bi trebao takođe proveriti. Naravno, za ove provere, čamac mora biti na suvom.
Treće, dobar pljusak donese i 1-2 litra vode po metru kvadratnom, tako da se za čas skupi 15-20 litara u čamcu, ako nemaš dobru ceradu. A kad kiša pada ceo dan, pa... sam izračunaj! Ta silna voda definitivno može biti samo kišnica. Ako ti je kokpit otkriven, ne treba te čuditi voda u kabini, pošto duplo dno prolazi celom dužinom čamca.
Takođe, i boksovi ispod bočnih klupa su spojeni ( barem na mom čamcu), pa i tu voda nesmetano cirkuliše.
Toliko za sada.
srsa:
Pozdrav svima. Žao mi je što ne umem da pošaljem slike čamca(velika rezolucija). Inače cerada dobro zatvara zadnji deo čamca - ide preko šoferšajbne i preko motora. Ako kroz nju prođe nešto vode to je zanemarljiva količina. Predhodni vlasnik je sređivao zadnje zrcalo i potpunio zatvorio zadnju rupu. Ispod zadnje klupe postoji veliki otvor na patosu, sa poklopcem koji se zavrće, radi pražnjenja duplog dna. Inače patos u zadnjem delu čamca je suv ko barut, osim kada voda iz kabine prođe nazad. Trebalo bi da je koritu u odličnom stanju( garantovao je "Lepi Mika" u Višnjici, po čijoj sam preporuci i kupio čamac). Koliko vidim ne gine mu vađenje iz vode kod Ljube iz Galije Jahtinga(napominjem nisam parajlija-poznajem čoveka). U svakom slučaju vidim da postoje prijatelji(nemoj da se neko nađe uvređen) da pripomognu. Nadam se da ću i ja biti nekom od pomoći. Nikad se ne zna.
Kapetan:
--- Citat: srsa 23, 09, 2010, 20:48:10 posle podne ---Pozdrav svima. Žao mi je što ne umem da pošaljem slike čamca(velika rezolucija).
--- Kraj citata ---
niko se nije naucen rodio ...
ovde sam potanko objasnio sta i kako :)
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=2258.0
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju