70 % sam vozio na pola gasa, dve trecine sam koristio samo kad sam isao na dole
bili dobri talasi posle Rama.tako i nazad.Casove rada neznam kasno si mi poslao semu
veze,instrument table.Motor je bio sa 50 sati radaako ne lazu.Ulje ne pipa i ne baca iako
sam na iber lauf stavio flasicu od k kole da bih ga vratio ali bez potrebe.Kod mene se brzina
jedva poveca preko dve trecine gasa.Mozda za 1 km.I jos da dodam ja nemam mesto za pomocni
motor.
Retko bezveze pitam.
Po količini goriva koje si potrošio sigurno nemas manje od 100 sati rada motora (maksimalna potrošnja je 1,5 l/h kako piše u uputstvu za korišćenje i održavanje), a po mom iskustvu i tvom tekstu rekao bih da je to veoma blizu 150 sati.
E sad: isto uputstvo kaže da se ulje u motoru menja na svakih 100 sati rada ili jednom godišnje, pa ako planiraš još da teraš, a ti ga promeni.
U motor ti staje 1,7 litara ulja ako je postavljen horizontalno, do 4 stepena nagiba. Ako je nagib veći od toga, a kod tebe jeste veći koliko se sećam, onda bi trebalo da promeniš šipku za merenje ulja drugačijom (zapravo istom samo što su crte urezane po 1 cm više), a i to piše u uputstvu. Tada u karter stane malo više ulja, ali ionako ne možeš ručnom pumpom sve da izvadiš...
Maksimalni broj obrtaja je 3000 i tada motor razvija 9KS. To je režim koji se samo kratkotrano preporučuje, i tada ti se može desiti da malo ulja izbaci kroz čep/iber lauf, to je

.
U režimu za rad se ne prelazi 2800 rpm.