E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

SKIPPER na srpski nacin

<< < (6/8) > >>

mossi:

--- Citat: skipper  25, 09, 2010, 19:13:51 posle podne ---sale, nadam se da ce biti prilike da se uveris kako duva vetar ovde.

--- Kraj citata ---

Nisam mislio ništa loše..
Kad duva vetar na Dunavu, 30-40km/h ja ne izlazim na vodu.  :nono:

Kapetan:

--- Citat: Dule  25, 09, 2010, 23:38:14 posle podne ---Nisi u pravu za skipperske dozvole. Priznaju se kap. E sad ... može da se desi da neko ne želi da ti iznajmi brod iako poseduješ našu dozvolu. Ali to nije zbog dozvole već zato što mu njom dokumentuješ da si iz Srbije a nismo baš popularni :)
AKo ideš svojim brodom i imaš skippersku dozvolu niko te neće kazniti zbog toga niti ti zabraniti plovidbu što dokazuje da važi. Uostalom, za brod od 12 metara je dovoljna i dozvola za UMČ

--- Kraj citata ---

dule u hrvatskoj se provereno ne priznaju ...

skipper:
Pa onda ni nemoj da ides u Hrvatsku.Bas ti zapelo. Bolje idi  Tursku.

Kapetan:
pa i ne idem  :lol: a kako stvari stoje necu ni u tursku  :sorry:

captjerry:

--- Citat: Dule  24, 09, 2010, 11:51:43 pre podne ---A sto se nerviras Nemo?
Taj turisticki brod koji je vozio pomenuti kapetan je obican katamaran sa dve honde po 25 HP i mogao je da vozi samo 12 putnika po savi. I taj covek i jeste pravi kapetan. Malo uobrazen ali mi nismo navikli na to da je uniforma nesto normalno u celom svetu. I  taksisti, i vozaci autobusa, cistaci ulica... svi nose uniforme. Pa i moji radnici nose uniforme. Zasto smeta ako covek na brodu nosi kapetansku uniformu. On jeste kapetan tog broda, zar ne? Ozbiljne turisticke brodove ne voze scipperi vec pravi kapetani sa zavrsenim skolama a ne kurseve.
Kursadzije mogu da voze one malo vece jahte i one jos vece ali ne i brodove koji obavljaju privrednu delatnost.
A ono za pasnjak... ja se to salim sa Markom. :) jer je jednom bas imao problem da se veze. Naravno, Marko je vrlo iskusan i mnogo zna.

--- Kraj citata ---

Dule, mala ispravka honde su  2 x 40 KS..:)

Moram da kazem da ti likovi (otac i sin) nisu kapetani, jedan ima polozeno za mornara motoristu a drugi obicnu dozvolu UMC cak ne ni RMC...uniforme su naravno bez cinova jer oni ni nemaju cin pa ne smeju da ih nose a to je isto kao kad bi obukao policijsku uniformu sa sve kapom samo bez znacke i tako setao ulicom...da je firma za kuju su radili napravila uniforme tipa majca (kosulja...) i pantalone ili bermude sa logom (ili bez) kao znak raspoznavanja posade u odnosu na putnike pa je ok ali ovo je vise nego smesno, videti ih kako se sepure ulicom i u bus a pritom ne rade taj dan...ja tu uniformu za 4 god koliko radim za njih nikaad nisam obukao i necu (sad smo dobili normalne) vec dajem deci kapu za slikanje...:)

To vezivanje ce me pratiti dok sam ziv :) :) :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju