Autor Tema: Izvestaj  (Pročitano 267976 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
Odg: Izvestaj
« Odgovor #480 poslato: 24, 10, 2010, 20:28:27 posle podne »
Imam i svedoka i to onog najrigoroznijeg...ZENU... :suicide:
ona je bila svedok ulova ..
ako ne verujete pitajte nju.. :lol: :lol:
A fotke zalim slucaj nisam slikao
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #481 poslato: 24, 10, 2010, 20:59:40 posle podne »
ovako pricaju ribolovci i lovci.........

hvalio se lovac ribolovcu kako kad je posao u lov preko reke camcem,na pola reke opazi zeca u zbunju,nanisanim ja opalim,kad som iskoci tog trenutka iz vode i tako ja ubijem i soma i zeca..............
na to ce njemu ribolovac:nije to nista pecam ja kad udari neka grdosija,borili smo se sat vremena,kad ono upecam sporet smederevac i zamisli otvorim rernu kad u njoj jos uvek vruca gibanica......

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #482 poslato: 25, 10, 2010, 07:24:55 pre podne »
E pa evo i moje ribolovačke priče od juče.  :)

Na mestu za pecanje (blizu Beljarice), bio sam oko 07,30. Tu sam proveo narednih 5 sati bez udarca.  :nono: Onda odem do Batajnice i probam sa vertikalnim džigom u spuštanju do četvrtog kamena. Kljucne jedna štukica ispod mere. Vratim je u vodu i kažem sebi da iduću neću vraćati dok ne ulovim nešto konkretno.

Odem na četvrti kamen, izvadim razmrznutog kedera i ubrzo uhvatim manića od skoro pola kilograma. (Pustio sam ga tek pred polazak kući   :lol:). Kljucne neki sitan smuđić i opet mrtvo more. :diablo: :diablo:

Spustim se do dedine destinacije (malo niže), al oćeš. Pod vodom gomila podavljenih mrežica kojim vikendaši obezbeđuju sebi neki riblji obrok.  :smile:

Oko 18,00 dignem ruke od pecanja i rešim da odem kući. Uz put sam čuo da kod vojnih bašti ubijaju štuku izašlu iz kanala. Malo dubljom analizom priče dođemo do toga da ubijaju štukice od 200-300 gr, ali je bilo i par komada od po 2 kg.

Negde ispred marine zastanem da spakujem stvari kad iz vode iskoči smuđ od 9 kila i 132 grama i kaže mi  :on_the_quiet: :on_the_quiet: Dođi opet. Važi kažem mu ja samo ti budi tu. :good:

Eto. Nisam ništa doneo kući ali sam uživao u lepom danu. A na vodu moram opet. Obećao sam onom smuđu.  :drinks: :drinks:
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #483 poslato: 25, 10, 2010, 08:51:40 pre podne »
Arsinu priču bi trebalo prebaciti u temu: Olimpove priče, obzirom da po sadržini i tonu kojim je ispričana tamo pripada više nego ribolovačkim.

Inače, taj smudj od 9 kila i 132 g se i ranije javljao (imao je malo manje kila i grama ali to je sigurno taj)!
Mnogima se nasmejao kad su polazili kući i on je glavni razlog zašto se mnogi vraćaju na vodu i posle tako neuspešnog (tako bi to nazvali oni koji pojma nemaju o pecanju) dana.

Van mreže eni blue

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #484 poslato: 25, 10, 2010, 16:09:02 posle podne »
Na preporuku naseg drugara sa sajta Misha D otisli smo na jezero -JOCA- ovo je moja prva stuka upecana tezine oko 3kg, na balerinu pri obali se pecalo, mamac babuska 200gr, zahvaljujem se gospodinu Mishi D za pricu o jezeru, a posto sam ja sportskog duha stuka je dobila ime MOREIRA, i naravno pustena u jezero. pozdrav svima.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #485 poslato: 25, 10, 2010, 16:48:27 posle podne »
Drago mi je da si imao ulova, a pretpostavljam da si se lepo proveo. Bio sam u subotu i standardan ulov: 5-6 kom od 2-4 kg. Jezero ima 470ha i u zabacenim i tesko dostupnim delovima prosle nedelje bilo je vise komada od 10-12kg na varalice. 
http://forum.varalicar.com/viewtopic.php?f=50&t=5968&start=1545
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže eni blue

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #486 poslato: 25, 10, 2010, 16:59:31 posle podne »
Ja se jos jednom zahvaljujem na prici o jezeru i ona me je navela na put ka njemu, provod je odlican obicno sam isao na becmensko jezero i tamo je solidno ali ovde je mnogo bolje. Stvarno bih voleo da se nadjemo na jezeru zajedno jer mislim da ja kao pocetnik imam sta da naucim od vas Misho D. vidim da ste opet imali lep ulov i zavidan u subotu, samo napred.

Van mreže Sinke

• Mali od Roštilja
« Odgovor #487 poslato: 25, 10, 2010, 22:59:32 posle podne »
 Sto se mene tice u nedelju na kamenu iznad beljarice nista,a precesljali smo prvi i drugi uzduz i popreko.Vojna Basta smrdi, iz zatrovanog Balatona izlazi uzasna crna voda,pokusali smo da udjemo u Balaton,medjutim od smrada ne moze da se dise.Drugar koji je bio prosle nedelje kaze da je u Balatonu gomila uginale ribe,najvise stuke i smudja.Pokusavali su da stupe u kontakt sa nadleznom inspekcijom,medjutim svi se prave ludi,prebacuju loptu sa jednog na drugog,a krivci za ovaj pomor u najvecem prirordnom mrestilistu na Dunavu u okolini BG-a ce opet proci nekaznjeno!!!! :nono:
 Na samoj Vojnoj Basti peca se sitna stuka ja sam na tvistera imao oko 10 komada,velicine od 200-300 gr. i dve u meri oko 800gr do 1 kg.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #488 poslato: 27, 10, 2010, 10:37:25 pre podne »
Sto se mene tice u nedelju na kamenu iznad beljarice nista,a precesljali smo prvi i drugi uzduz i popreko.Vojna Basta smrdi, iz zatrovanog Balatona izlazi uzasna crna voda,pokusali smo da udjemo u Balaton,medjutim od smrada ne moze da se dise.Drugar koji je bio prosle nedelje kaze da je u Balatonu gomila uginale ribe,najvise stuke i smudja.Pokusavali su da stupe u kontakt sa nadleznom inspekcijom,medjutim svi se prave ludi,prebacuju loptu sa jednog na drugog,a krivci za ovaj pomor u najvecem prirordnom mrestilistu na Dunavu u okolini BG-a ce opet proci nekaznjeno!!!! :nono:
 Na samoj Vojnoj Basti peca se sitna stuka ja sam na tvistera imao oko 10 komada,velicine od 200-300 gr. i dve u meri oko 800gr do 1 kg.

Svake godine ista prica!! :diablo: Naravno,ponovo je u pitanju PKB i naravno,nikom nista!!  :diablo: Prosle godine smo dovodili i televiziju pa nije pomoglo!! :suicide:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #489 poslato: 07, 11, 2010, 20:14:39 posle podne »
Evo ovako,dal zbog zemljotresa,dal zbog nestabilne politicke situacije riba i dalje odbija saradnju!Za 4 dana pecanja dva sarana od 1,2 kg i 4 kg!Vise me zabrinjava sto riba uopste nije aktivna,nema nikakvih desavanja oko ponudjenih mamaca :diablo:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #490 poslato: 08, 11, 2010, 08:58:30 pre podne »
Da dodam jos ovo,Manic  se pokrenuo i trebalo bi probati.Ta riba se peca slicno kao Smudj samo sto kederi moraju da budu sto sitniji ili na parce ili filet.Udice bi trebalo da budu smudjarske,manje i tanje!Manic je veoma uksna riba samo je potrebno izvrsiti neke predradnje da bi bio bezbedan za jelo.Trebalo bi ga izlupkati po stomaku da otekne da bi djigerica pokupila stetne materije!!

Opis i građa
Manić, za razliku od somsoma ima srazmerno manje vilice i zašiljenije, naročito ako se posmatraju odozgo i na donjoj vilici se nalazi jedan karakterističan brk. Leđno peraje je dugo i proteže se do repnog koje je polukružnog oblika. Analno peraje, po dužini je slično kao kod soma. Koža je prekrivena sitnim krljuštima preko koje je sloj prilično vodenaste sluzi. To je uticalo da dobije i lokalni naziv "žabar".

[uredi] Navike, stanište, rasprostranjenost
Manić spada u porodicu bakalara - Lotidae - koji su najzastupljeniji u severnim morima a naseljavaju i reke i jezera od Skandinavije do Japana. Neke morske vrste dostižu težinu i do 50 kg. Za vreme leta mu se aktivnost bitno smanjuje, slabo se kreće i hrani se nastojeći da se zadrži na najdubljim mestima gde je voda najhladnija.

Manić je, kao izrazita riba dna, dosta lenj. Preko dana retko napušta svoja skrovišta osim kada ga na to ne primoravaju visoke vode. Aktivan je isključivo noću i tada se lovi, najčešće u blizini skrovišta od koga se ni tada mnogo ne udaljava.

Manić je neobična, vrlo interesantna i retka riba, u Srbiji naseljava vode sliva Dunava. Krajnja južna tačka njenog areala su pastrmske vode oko Plavskog jezera i reka Lim u Crnoj Gori. Manića tamo nazivaju „deraća" i tu dostiže i više od 2 kg težine.

Manić je, početkom ovog veka, bio nastanjen u gornjem toku Velike Morave. Lovljeni su primerci težine do 3 kg. Stari ribari tvrde da ga je bilo mnogo kao i soma. Međutim, ni izdaleka nije bio cenjen kao som. Od tog vremena, a naročito posle Drugog svetskog rata, brojnost manića je stalno opadala, najverovatnije zbog povećane zagađenosti vode.

[uredi] Razmnožavanje
Manić, zbog svog porekla, je jedina riba u Srbiji koja se mresti i aktivna je zimi. Tačnije, mresti se od decembra do marta. Plodnost je 5 000 000 jaja. Jaja su sitna, imaju u prečnika oko 1 mm. I pored velike plodnosti, samo mali broj manića uspe da se izvede iz ikre. Mnoga mlađ strada kako od samih roditelja tako i od drugih grabljivica, ili ne nađe odgovarajuće uslove za život. Ženka polaže ikru na peščanim mestima, gde je rečni tok mirniji
okrenu

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #491 poslato: 08, 11, 2010, 09:51:54 pre podne »
tog manica love malo nize od visnjice ... ako ima interesenata mozemo jednu noc da lovimo

Van mreže STG

« Odgovor #492 poslato: 08, 11, 2010, 11:56:37 pre podne »
Znaci nije pecanje vec lov? :)
Koliki su komadi bili u cuvarkama?

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #493 poslato: 08, 11, 2010, 15:09:36 posle podne »

Prijavljujem se,ali nemam pusku.Kapetane da mozda ne nabavljas i oruzje ?
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #494 poslato: 08, 11, 2010, 18:40:57 posle podne »
od vatrenog oruzja sve ostavljeno za novi oslobodilacki pohod :)

ajde mogli bi stvarno ... budemo na sidru i pecamo celu noc