Ribolov > Kako ste prošli na pecanju?

Izvestaj

<< < (27/196) > >>

Kapetan:
28 Mart 2010 Opovacki kanal ...

RIba grize ko luda... ali ja ne znam nesto da uradim posto kad god sam povukao stap mrka kapa :(

na plovak sam upecao neke dve  ribice cudnog izgleda a na dubinac i glistu ovo sto lici na somce :)

sve je uredno vraceno u vodu , nema ni za pod zub ...

Arsa:
Kapetrane, kapetane  :nono:

Prva ribica ti je bandar i dobro je Što si ga vratio u vodu.

Sve ostalo od toga što si uhvatio NE VRAĆAJ POŠTO SU TO ŠTETNE I BESKORISNE RIBE U NAŠIM VODAMA.

To što kažeš da liči na soma je sverglan ili američki som koji je najveće prokletstvo bačeno na naše vode. Ova druga riba lepih boja je takođe iz Amerike i kod nas je zovu Sunčica. Kao i sverglan, jede ikru većine autoktonih vrsta riba na našim rekama.  :diablo:

Svoju mlađ čuva kao i ostale ribe iz porodice grgeča. Novim zakonom o ribarstvu zabranjeno je vraćanje ove dve vrste riba u vodu. Takođeje zabranjeno i vraćanje Babuške, amura, belog i sivog tolstolobika ,,,

Kapetan:
 :suicide:

ljudi ajd neka neko otvori temu i postavi slike doticnih riba koje NE TREBA VRACATI U VODU ... sta je sa pesom da li i on spada u tu vrstu ?

deda:
Evo slika: cverglan,suncica,tolstolobik,babuska,amur.......

Misha D:
Lovostaj na stuku se zavrsava 31.3.10. Produzen je vikend, mozda ce biti i lepo vreme pa planiram da odem do jezera "Joca" na velike stuke. Ukoliko poslednjih 3-4km puta nisu popravili moze se dogovoriti da vlasnik posalje traktor sa prikolicom po pecarose. Ulov se ne moze nositi, a dnevna dozvola sa upotrebom camca je bila oko 20e. Na varalice ide prosecno, zavisi od znanja i odabira varke, ali na babausku na balerini je uvak bolje radila. Ukoliko jos neko zeli mozemo se organizovano pojaviti tamo.
Vise informacija na: http://www.forum.varalicar.com/viewtopic.php?f=50&t=5968&start=90

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju