E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Elise za elektromotore
Профа:
12hp ETEK Repm permanent magnet max 3200 rpm 3: 1 reduction belt drive to 16" brass propeller.
ljubac:
Čitajući ove postove po ovoj temi ne mogu a da ne prokomentarišem...Ja se možda ne razumem dovoljno u toj problematici samo mi nije jasno otkud elisa zna da je tera elektromotor.Ma možeš da vrtiš pedale postigni broj obrtaja i elisa će da odradi svoj posao.U redu,motor se greje..Stavi jači motor...Nema ubrzanje...Stavi motor sa većim obrtnim momentom...Ne vidim nikako vezu elisa-pogon
zorter:
Ljubac, tu i jeste problem. Snaga motora i jeste problematicna. Zadovoljavajuce potrebe donosi manji motor a za to je elisa neodgovarajuca. Ako bi motore prilagodjavali elisi, e to onda povlaci vece akumulatore, jace punjace, vecu tezinu..... sto je veci problem nego prilagoditi elisu vec prihvatljivo odredjenom motoru.
Профа:
Вјерујем да је Дуле до сада ријешио проблем... Прича је :download:.
Darkobp:
Aman ljudi,Duletov Azimut je gliser i njegove sadasnje elise su sa jako velikim korakom namenje za postizanje gliserskih tj vecih brzina a kako ce sada na el.pogon imati iskljucivo deplasmansku plovidbu i nekoliko puta manja brzinu za koje su te elise projektovane on mora da smanjuje korak ili kako rece Sale promer i da ih prilagodjava novoj snazi motora za tu zeljenu deplasmansku brzinu...
Al kao sto rece Profa -vec ce to Dule ispravno resiti i nemoramo mi sad glavu zamarati zbog toga :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju