E, ovako treba... > Elektrika

Potrosnja na brodu

<< < (4/8) > >>

deda:
Pre neki dan sam kod mene u marini video klasicni kucni frizider[120l]prepravljen na plin!!Testirali su ga,i za nesto vise od 2 sata u komori je sa +12 spustio na -6!Ostalo za sada ne znam,ali cu se potruditi ovih dana da sto vise saznam. :dance:

giganova:
Aka Uzeo sam za primer 2.mala od po sezdesetak litara zato sto oba u super stanju kupis za 400 evrica a taj od 160 platis hiljadu i nesto e.Kompresorski i neznam posto moze da se nadje.
Zamoj brod uzeo sam dva elektro luksova,kombinovana,ali imam problem.Jedan mi se super uklapa na spoljni zid broda tako da "cunak" lako montiram ali drugi ne ,za drugi mi je problem izduv,i pitanje je >Dali moze izduv da se produzava pod odredjenim lukovima,dali ce mu smetati pri radu?

Ovaj gore na slici sam dobio pre neki dan .Radi samo na 12v .Planiram da mu ugradim gorionik i da pici na plin.Inace na amonijak je,nema nikakve elektronike,obican grejac na12v.

zorter:

--- Citat: giganova  09, 03, 2009, 21:32:13 posle podne ---.......Ovaj gore na slici sam dobio pre neki dan .Radi samo na 12v .Planiram da mu ugradim gorionik i da pici na plin.Inace na amonijak je,nema nikakve elektronike,obican grejac na12v.

--- Kraj citata ---
Kao sto sam ti i rekao, on je na amonijak i osim grejaca nema drugo nista.Njemu ne treba motor.Pozzzzzz :drinks: :good:

giganova:
Hoce da zajebava kada nema odusak,u kamp prikolici sam morao da doradjujem i mali ventilator na 12v.Tek kada sam ohladio prostor oko isparivaca radio je perfektno.
Ovaj sa slike nije za brod on je za vikendicu,ma nebi u brod onakvu budzevinu :dance:

marke:
Vidim da je neko spomenuo rucni frizider koji hladi i ima ventilator i "diodu".

To je treca vrsta nije plin nije struja i najslabije hladi, a trosi najvise.
Imam takav frizider, ne valja nista.

Tacno ima jednu vrstu plocaste diode kojoj se jedna strana ohladi u odnosu na drugu za oko 18*C kad se propusti struja kroz nju. Dioda se zove "Peltier dioda" i stavi se u jedan deo frizidera umesto izolacije, jedna strana je spolja (vruca) a druga unutra (hladna).
Da se hladi unutra mora da se hladi i spolja jer pravi razliku od18*C pa kako se greje spoljni deo tako i unutra raste temperatura. Zato ima ventilator da spolja bude sobna temperatura. Kad se zamene polovi greje unutra (podgreva).
Ako vas interesuje sta i kako to radi evo shortcut:

http://www.heatsink-guide.com/peltier.htm
http://www.heatsink-guide.com/peltier.htm

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju