E, ovako treba... > Enterijer

Frižideri na plin (propan-butan)

<< < (9/14) > >>

LSI:
Нешто што можда нисмо довољно нагласили у причи о овим фрижидерима - они расхлађују остављене намирнице до температуре око 15 оС ниже од температуре околине.
Док су укључени у струју (12/220V) нема проблема. Али кад нема извора струје, тада помаже само тај други поклопац који сам поменуо у претходној поруци. С тим другим поклопцем, ваш фрижидер се претвара у класичну расхладну кутију која одржава намирнице онолико дуго колико је квалитетна изолација кутије. С пар боца воде замрзнуте у замрзивачу, то може да буде скоро читав дан. Расхладне кутије треба држати у сенци ако је могуће да би што дуже одржале хладним садржај у њима.

Уколико немате тај други поклопац, намирнице у вашем фрижидеру ће се отопити и загрејати у року од 2-3 сата на јаком сунцу. Тад помаже само напајање из акумулатора а то је онда већ везано за капацитет и квалитет акумулатора. Мислим да је потрошња ових фрижидера око 40-50W али нисам сигуран - треба проверити.

Drivee:
Ja sam probao sve i svasta, platio sam sve svoje greske ali kada sam dosao do frizidera na plin od 180 litara svi moji problemi su nestali!!! Kupljen polovan, bio negde kod Morave, radio ga je Bojan iz Pirota. Posle par godina vidim da plamen prebacuje na usis vazduha, pogledam ja to, gledam, ne vredi, mora da se radi, mrezica izgorela. Nazovem plinkom i kazu donesi ga, nije problem. Odnesem ga i kazu vrati to mi to necemo da radimo, totalno pristrasni, odbojni, drcni, neverovatno, pogotovo GAZDA TOMISLAV!. Jos sam mislio da se zalim gazdi na njega ali kada sam cuo da je on gazda... Kaze, nemam ja delove, ja reko, dobro, nabavicu ti ja sta ti treba. I da nabavis, ja to necu da radim!!! Pa mislim se, sta si mi rekao da ga donosim, isao sam 50km po njega da ga dovezem u radionicu, pa iz kola u druga kola, itd itd..

Nazvao Bojana i rekao mu za problem, kaze posalji postom gorionik ja cu ti to srediti.. eto toliko. Bez problema covek izasao u susret..

marke:
Nemojte da bacate pare na rucne prenosne frizidere sa Peltije elementom  ako nemate vrlo jak trajni izvor struje na 12V.

To su frizideri koji imaju ventilator na kucistu.

Oni KONSTANTNO trose izmedju 40W i 60W da bi vec ohladjen sadrzaj odrzali hladnijim od okoline za 15 do 18 stepeni.

Ako je napolju 38 stepeni u njima ce biti 23 stepena sto bas i nije neko hladjenje a vuce 4-5 ampera iz akumulatora.

--- Citat ---
--- Citat: LSI  21, 05, 2017, 08:49:03 pre podne ---Али кад нема извора струје, тада помаже само тај други поклопац који сам поменуо у претходној поруци.

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

Komentar:  Ne razumem zasto kad ne rade treba promeniti poklopac, pa i on je izolovan koliko i stranice i dno.     

LSI:

--- Citat: marke  19, 07, 2017, 13:38:46 posle podne ---

--- Citat ---
--- Citat: LSI  21, 05, 2017, 08:49:03 pre podne ---Али кад нема извора струје, тада помаже само тај други поклопац који сам поменуо у претходној поруци.

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

Komentar:  Ne razumem zasto kad ne rade treba promeniti poklopac, pa i on je izolovan koliko i stranice i dno.     

--- Kraj citata ---

Марке, поклопац у коме је вентилатор има функцију само док постоји стални извор напајања (12/220 V). То је "отворен" систем. И он ради баш како је горе објашњено, тако што вентилатор док ради одржава неку температурну разлику између околине и унутрашњости.

Онај други поклопац нема никакве отворе и кад он затвори комору испод, у њој остаје садржај хладан онолико дуго колико околна изолација то дозвољава, дакле као у било ком другом расхладном сандуку ("портабл фрижидеру" како их зовемо) који немају напајање, ни вентилатор.

zorter:
Au Lazo pa ti se u sve razumeš taz
Marke je bre doktor za elektroniku i elektrouređaje. Nemoj njemu bar da deliš lekcije.
 ffff ffff ffff

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju