E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori

<< < (9/35) > >>

drug_igrutin:
Vrlo je moguće da je mrtav, mislim da beše rizično kada im napon padne ispod 10,5 V. Ali te ne košta ništa da probaš da ga napuniš, ja skoro u radionici izvadio jedan koji je tu pre 5-6 godina na par dana ostavio moj kum, napon 0, punio ga 2-3 dana i posle je radila sijalica za fara od 50 W dva sata bez prekida, što uopšte nije loše.
A ako nema ništa od njega otkuplju akumulator svi koji se bave sekundarnim sirovinama, nešto tipa 200 din, pa ako te mrzi da ga nosaš negde za tu kintu, samo ga stavi pored kontejnera, verujem da neće dočekati jutro

broker975fx:
Kakvo neprijatno iznaneđenje kada sem otvorio poklopce na akumulatorima da vidim nivo tečnosti, skoro sve ćelije iznad nivo vode. Ulio sam dobrih 3-5l detilovane vode. Nije mi jasno zašto to ranije nisam proveravao a kada sam uzeo solar dobio sam savet da obratim pažnju na ovo, pošto se na priključenim panelima tečnost brže gubi. Tako da eto ne budite lenji i bacite pogled na nivo, jbt prosle godine se izuo za nov aku bas bi bilo bedak da ih ove upropastim

zoki novus:
Pa bolje da ih upropastis dok su pod garancijom 6589

deda:
@ jbt prosle godine se izuo za nov aku bas bi bilo bedak da ih ove upropastim

Ima nas kojima je to poslo za rukom ! ha

broker975fx:

--- Citat: zoki novus  06, 06, 2013, 22:58:04 posle podne ---Pa bolje da ih upropastis dok su pod garancijom 6589

--- Kraj citata ---

Teško bi to prošlo - to bi potpalo pod neadekvatno korišćenje ili nešto sl - sve u svemu nema šanse da dobiješ drugi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju