E, ovako treba... > Plovila
Sta nam zaista treba ?
mossi:
Posle nekoliko godina sa konačno svojim čamcem, zaključio sam da su čamci kao automobili:
Ima ih sportskih, porodičnih, kabriolet, itd.
Trenutno imam pecaroški čamac extra performansi i solidno opremljen.
Ali od prošle godine su mi porasli apetiti, svidela mi se varijanta brodića 9-10m, 1+1 kabina 2+2 ležaja, zajednički WC, velika zajednička pokrivena prostorija sa produžetkom u terasu.
V korito koje ima plitak gaz, snaga motora, je diskutabilna i zavisi od milion faktora.
Ekonomični dizel sa potencijalom ka glisiranju bio bio optimum.
Svi moji budući planovi biće usmereni u traženju prave prilike za dobru kupovinu nečeg takvog.
:drinks:
Vlada 69:
--- Citat: poljo 27, 06, 2010, 21:32:44 posle podne ---Necemo mimo teme , ovo me bas interesuje. Ocito je da se mnostvo ljudi vrti u 10- ak kilometara akvatorija pa me to malo zagolicalo da razmisljam da li je Pera na pravom putu sa Jastogom sto se tice velicine i plovnih osobina. Kao i u jos po nekim stvarima mislim da je njegov projekt medja u samogradnji plovila. Da li smo stvarno megalomani ?
--- Kraj citata ---
Odlična tema Poljo.
Mada nešto se nosim mišlju da veličina i snaga plovila nema veze sa širinom akvatorijuma po kome se obično vozika već je to stalna želja čoveka da sebi obezbedi što duži,komforniji,kvalitetniji ali i bezbedniji boravak u prirodi.Naravno to se ne može u malom čamcu,bio on sa kabinom ili bez nje.Tu se onda rađa želja ili mašta, kako god,o tome da čovek ima nešto veće i ozbiljnije nego što većina nas ima.To je po meni ok.
Ja bih bio zadovoljan jednim deplasmancem od 7-8 metara sa stabilnim motorom.... :preved:
Arsa:
Imao sam više čamaca do sada. Nikada čamac sa kabinom.
Priznajem da sam dolaskom na ovaj sajt počeo da razmišljam u tom pravcu ali samo u pogledu neke vrste zaštite od kiše, vetra i rešavanja šatora kao balasta. Meni je jako važno da imam punu slobodu kretanja po čamcu tokom pecanja tako da me luksuz prave kabine, za sada, ne zanima.
Ako prodam čamac koji sada imam, daće bog da napravim novi sličnih karakteristika i onda mogu reći da mislim da imam ono što mi treba.
Treba mi naravno i nekoliko drugara da imamo gde da svratimo na čašicu razgovora radi razmene iskustava, informacija, da zamezimo, popijemo po koju i da ne davimo jedni druge. :drinks:
Zoran:
Druže moj,
Život ti je čudna hemija.Sigurno si u životu doživeo da je neko društvo
uz gitaru uživalo da si im pozavideo,a drugi ni uz filharmoniju ne uspevaju.
Tako ti je i na vodi.neki imaju štimung uz vatru a drugima ni roštilj ne pomaže.
Tu se ništa ne može promeniti.Pare ne pomažu.
Zato pozitivno misli i uživaj u svakoj prilici.
poljo:
Zorane, to je i bio jedan od jacih razloga sto ovo pitanje postavljam . Gdje prestaje potreba a pocinje robovanje stvarima? Kad sam krenuo u razmisljanje o plovilu koje mi treba prva misao je bila 12-13 m sa ovim i onim gadjetima . Dan za danom kako razmisljam o tome sve sam skromniji u duzini i sirini . Razlika u metru duzine , kako rekose neki ovde je za ozbiljan brod par hiljada evrica. Znaci ....Kako odrediti gdje je granica potrebe i snova ? Naravno snovima nista ne nedostaje ali ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju