Pozz ljudi evo sad se vratih iz AMSS i kapetanije pa da prepricam sta mi je receno oko registracije camca.
U AMSS su mi izvadili katalog iz 2012-te i nasli pod plovilima marku mog camca i model i cenu novog plovila na taj iznos mi je izracunat popust na godiste i od tog iznosa je izracunata cena od 2.5% poreza koji treba da platim
npr. moj camac se u katalogu nov ceni 181441 din posto je stariji od 10 god (proizveden 2001.) racuna se popust od 30% i od tog iznosa se racuna cifra poreza koji se placa od 2.5% drzavi.
181411 x 0,3 = 54432,3 54432,3 x 0,025 = 1360,80 dinara
U poreskoj vam to overe i napisu na poledjinu kupoprodajnog ugovora da je porez placen (naravno dobijete i potvrdu koji to potvrdjuje ali je ovo sa poledjinom ugovora bitno jer) taj ugovor, plovnu dozvolu i potvrdu da je porez placen nosite u kapetaniju i oni vam tamo registruju camac na vase ime u narednih godinu dana.
Inace ovaj ugovor ostaje u kapetaniji i naravno mora biti originalni ili overena kopija inace vam ovi iz poreske na poledjinu nece lupiti pecat, znaci ko ima samo jedan originalni ugovor mora da napravi i overi kopijju u opstini ili sudu pa da tiu kopiju odnese u poresku i u kapetaniju a sebi ostavite originali

Posto nemam motor a naglasio sam im da cu ga kupiti do pocetka sledece sezone u kapetaniji su mi predlozili da ne radim sad registraciju nego na prolece kad sve kompletiram pa o jednom trosku registrujem i camac sa pogonom a ne sad plovilo pa za koji mesec motor, kazu samo ces se dzabe naplacati.
E sad dalje za registraciju cifre svi znamo tako da je to otprilike cela procedura, bar ja tako cenim
pozzz
i hvala svima na brzim odgovorima

E da zaboravih reci da sve ovo vazi za NS kapetaniju !