Dobro vece, citam ovu temu i trazim odgovor za moj problem ali nigde ne nailazim na konkretan odgovor, elem
Kupio sam camac od coveka sa kojim sam uradio i overio (u mesnoj kancelariji )kupoprodajni ugovor i dobio od njega plovidbenu dozvolu sa odjavljenim motorom koji je ostavio sebi.
1. E sad sta je meni potrebne sem ova dva pomenuta papira da bih registrovao camac na moje ime,
2. Da li je neophodno prisustvo prodavca camca i njegov potpis prilikom plaanja poreza na plovilo zbog izvrsene kupoprodaje (predpostavljam da je neophodno jel je on ostvario dobit i drzava od njega ocekuje da plati porez drzavi tj ocekuje njegov potpis na racunu za placeni porez)
ovo pitam jer je u pitanju gospodin koji ima mobilno zanimanje i posao pa ga ne mogu cesto nahvatati za ovakvu svrhu ;-)
3. Da li je moguce registrovati samo camac bez motora posto trenutno ne posedujem svoj licni motor nego koristim motor od prijatelja kao prelazno resenje.
4. I jos samo jedno pitanjce posto sam se nesto samo povrsno raspitao u kapetaniji jedan od kapetan mi je kasnije kada sam ja vec izvrsio kupovinu camca i overio kupoprodajni ugovor rekao da trebam u istom da naglasim da se kupuje camac bez motora a ja to nemam u ugovoru tacnije imama klasican kupoprodajni ugovor u kome pise da je rec o kupovini camca te i te marke tog i tog tipa te i te duzine ko ga je proizveo i koje godine sa nekim serijskum i registarskim brojem, generalno motor se nigde ne spominje.
Da li mogu u kapetaniji da mi prave problem zbog toga i da mi ruse taj ugovor i da me teraju da pravim drugi sa covekom ?
Eto ovo su moja konkretna pitanja pa bih molio iskusnije kolege koji su upucenei u ovo problematiku da mi odgovore.
Hvala vam unapred dobri ljudi

A da, zaboravih da predstavim moje plovilo
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,9925.45.html ima ga na ovoj strani ;-)