a sada da predstavim čamac...
pomenuo sam internet kao nepresušan izvor informacija. Dakle jedno je bilo sigurno od samog starta; a to je da kupujem kanu. Prva dilema: polovan ili nov? Polovan u redu ako je dobro očuvan i tu sam malo pretraživao oglase, ebay i slicne izvore...promakao mi je knap jedan divan komad od rojalexa, pratio sam dalje i naleteo na jedan sasvim pristojan old town ali je bio model 1,2m širine, a takvi modeli nisu za neke brzine, više su za porodične izlete po jezerima...Kanue od stakloplastike nisam gledao jer sam u startu stakloplastiku odbacio kao materijal i interesovali su me samo PE ili rojalex. Kako sam već neko vreme znao za sajt
www.dunavskirafting.com i put me je naneo u Novi Sad, rešio sam da upoznam gospodina Aleksandra Ćirića što se i desilo. Kako on prodaje čamce firme Roto iz Slovenije posavetovao sam se sa njim oko modela i zaključio da mi najviše odgovara model Canadier. Imao sam sa njim neki dogovor za avgust, ali sudbina je htela drugačije i kako često putujem a Murska Sobota gde se i nalazi firma Roto mi nije daleko, reših da ih lično posetim. Na samom licu mesta dogovorim se o kupovini kanua, odaberem model i boju, platim i dogovorim isporuku u Srbiji: Naime firma Roto ima svoju ispostavu u Alibunaru tako da mi je kanu iz Slovenije tamo stigao bez problema i posle poziva za preuzeće uzbuđenje je dostiglo vrhunac. Uputih se u Alibunar zajedno sa bratom koji je i napravio sledeće fotke mobilnim telefonom:

a o tome kako je protekao prvi susret sa vodom neki drugi put...
Pozdrav
Dule