Moj je brodić cijeli od metala. U pogodnim vremenskim uvjetima zna se kondenzirati voda i onda se slijeva na dno broda, nadalje ima mjesta kroz koja dođe i kišnica u brod, zatim znam i ja proliti ponešto tekućine. Kako mi sada predstoji generalno sređivanje unutrašnjosti broda postavlja mi se nekoliko pitanja na koja nisam siguran da li znam tačan odgovor:
- prije mene vlasnik baš nije puno poklanjao pažnje čistoći broda tako da mi je cijelo dno broda zamašćeno i zauljeno. Trebam li tu masnoću oprati nekakvim sredstvom koje ju rastvara ili je bolje da je onako svećega prebrišem jer i ona zaštićuje metal od korozije
- imam kaljužnu ručnu pumpu kojom mogu gotovo svu vodu ispumpati, ali ona zna biti po površini masna, tako da do nekog nivoa vodu ispumpam pumpom, a ostalo ručno lopaticom. Problem je nemam gdje deponirati tu zamašćenu vodu. Kako vi riješavate taj problem?
- unutrašnjost broda gdje su kaljužne vode isprepletana je rebrima koja drže vanjsku oblogu broda. Rađen je za JNA neznam kada, alisva boja je u vrlodobrom stanju. Nigdje nisam vidio traga od korozije. Da li da ipak pređem preko te boje (nakon što odmastim ta područja) nekom drugom bojom ili sredstvom za zaštitu od korozije. Šta mi preporučavate'
- koliko su realne mogućnosti prigušenja buke motora ako ga se "obuče" nekakvim oklopom, i da li onda moram izvesti nekakvo vanjsko strujanje zraka površinom motora radi hlađenja same površine. Inače je mariniziran i ne pregrijava se. Motor je 6-tero cilindrični zapremine (danas sam dobio od njega literaturu) 8.240 kubika. Kakva su vaša iskustva sa prigušenjem buke pri radu motora.
:drinks: