Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija TOMOS 4

<< < (2/9) > >>

IKA:
To što njih mrzi da traže po dokumentaciji je njihov problem , po zakonu su obavezni da izdaju duplikat zvaničnog dokumenta, a ispis je zvaničan dokument. Izjava sa dva svedoka može biti diskutabilna , ipak prvo proveri sa kapetanijom da li će priznati takvu izjavu jer može ti to biti uzaludan posao. Ako si bar malo drčan insistiraj da ti izdaju duplikat ispisa iz plovidbene , jer ja sam pretio prijavom njihovom ministarstvu pa su se smilovali da rade svoj posao , u svakom slučaju naoružaj se strpljenjem

petar_kozic:
OK, videcu.

petar_kozic:
Ma kakva izjava dva svedoka. Nema nista od toga sad sam pricao sa ovima iz Kapetanije.

Jedini nacin je da zovem coveka koji od koga sam tada kupio pentu da dodje u kapetaniju i da on trazi kopiju tog resenja pa da mi da i tek onda moze da se registruje.

Bas smo zaguljeni ...

IKA:
upravo sam ti o tome pisao , prošao sam tu proceduru , ali sam se zainatio i digao pola ministarstva na noge dok im nisu objasnili da moraju da izdaju duplikat , jedino što je tačno da zahtev mora da podnese vlasnik na čije ime je dokument izdat , ili što je bio slučaj kod mene zakonski naslednici po ostavinskoj raspravi ako je nedaj bože vlasnik umro.
Zato sam ti i napisao NAORUŽAJ SE STRPLJENJEM

Kapetan:
pero o kojoj kapetaniji se radi ? koliko znam BGD i PA priznaju tu izjavu dva svedoka...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju