Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija TOMOS 4

(1/9) > >>

petar_kozic:
Imam pitanje vezano za registraciju TOMOS 4 motora.

Kupio sam TOMOS 4 2008. godine od coveka koji je taj motor imao upisan u svoju plovidbenu dozvolu.

Prilikom kupovine smo napravili kupoprodajni ugovor i overili u sudu.

On je posle nekoliko dana taj motor ispisao iz svoje plovidbene i upisao novu Hondu koju je kupio.

Ja nisam znao da mi treba to resenje ispisa iz plovidbene jer nisam registrovao plasticni shark koji sam tada imao.  :sorry:

Sada sam napravio novu siklju i hocu da je registrujem ali on covek nije sacuvao to resenje a nema ni staru plovidbenu jer su u medjuvremenu menjane registracije.

Cuo sam, nisam siguran da penta isto moze sa izjavom dva svedoka da je moja ?

Da li je to tacno ili koji je drugi nacin da se registruje ? :police:

Hvala.

Kapetan:
mnogi to rade.. opstina dva svedoka taxa pa u kapetaniju ... ujedno ako siklja nije registrovana uradi odmah papir o samogradnji sa istim svedocima u istoj opstini :)

inace pokusaj da u kapetaniji po imenu vlasnika iskopas taj papir to ti je najbrza procedura i najsigurnija... imaju kopije dokumenata

petar_kozic:
pa znam da ima kopije dokumenata ali nece u kapetaniji da traze.

Kazu mora ili racun ili resenje o ispisu uz stare plovidbene. Cak mi nisu rekli ni za izjavu dva svedoka.

To sam ovde procitao.

Znam da to treba i za camac, uradicu to.

Da li po overi izjava i placanja takse treba da se ide u poresku da se placa porez na camac i motor ?

Kapetan:

--- Citat: petar_kozic  19, 05, 2010, 13:33:17 posle podne ---Da li po overi izjava i placanja takse treba da se ide u poresku da se placa porez na camac i motor ?

--- Kraj citata ---

to ne znam , ali znace neko ;)

petar_kozic:
Hvala u svakom slucaju.   :smile:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju