E, ovako treba... > Johnson & Evinrude

EVINRUDE 25 KS 1980. I MERCURY 4KS 1982.G.

<< < (2/6) > >>

slalic:
Hvala svima na odgovorima i dobrodoslici.
To potencijalno pucanje sarafa je stvarno odvratna stvar. Posto se meni ne zuri, ima li kakva varijanta da se to spreci, preprska sa kojekakvim sredstvima ili...je jedina mogucnost razbusivanje i vadjenje ostataka, sto je gadan posao kada je u pitanju verovatno aluninijum u kojeg su sarafi uvrnuti.
Danas sam pogledao, nivo petroleja koji sam sipao se znacajno spustio u cilindru. Dosuh jos jednom i za 15 minuta ponovo je opao. Probao sam rukom pomeriti zamajac, ne ide. Cekicem i sekacem probah da ga malo mrdnem tukuci i dno zupcanika na zamajcu, ali ni makac. Nisam smeo jace...moglo bi biti kao da je dosao od stomatologa :)
Tako da je sve u svemu situacija komplikovana.
Pregledao sam sajt, mnostvo uputa, linkova....sve je super! Nadam se da ce i ovaj thread biti nekome od koristi.

Dnas sam skinuo motor sa kucista Mercury-ja 4 1982.god. Npr, nisam nigde procitao, da sta god na motoru radio moras ga skinuti sa kucista. Naravno dihtung zapekao, pocepao se u paramparcad, nadam se da cu u ovoj cudnoj zemlji naci materijal za pravljenje dihtunga, posto sumnjam da se za ove stare motore neki takvi delovi uopste mogu naci. Karburator zacepljenih dizni, na ocigled, beli praskasti sadrzaj se nazire...filter pre karburatora prilicno prljav...
Nista nije lako, ali ovo mi prckanje po motoru pricinjava pravo zadovoljstvo, pogotovu sto se nema sta izgubiti.

budens72:
Samo polako i strpljivo....popustiće on....  :good:

Outboard Master:

--- Citat: slalic  19, 05, 2010, 22:45:17 posle podne ---Hvala svima na odgovorima i dobrodoslici.
To potencijalno pucanje sarafa je stvarno odvratna stvar. Posto se meni ne zuri, ima li kakva varijanta da se to spreci, preprska sa kojekakvim sredstvima ili...je jedina mogucnost razbusivanje i vadjenje ostataka, sto je gadan posao kada je u pitanju verovatno aluninijum u kojeg su sarafi uvrnuti.
Danas sam pogledao, nivo petroleja koji sam sipao se znacajno spustio u cilindru. Dosuh jos jednom i za 15 minuta ponovo je opao. Probao sam rukom pomeriti zamajac, ne ide. Cekicem i sekacem probah da ga malo mrdnem tukuci i dno zupcanika na zamajcu, ali ni makac. Nisam smeo jace...moglo bi biti kao da je dosao od stomatologa :)
Tako da je sve u svemu situacija komplikovana.
Pregledao sam sajt, mnostvo uputa, linkova....sve je super! Nadam se da ce i ovaj thread biti nekome od koristi.

Dnas sam skinuo motor sa kucista Mercury-ja 4 1982.god. Npr, nisam nigde procitao, da sta god na motoru radio moras ga skinuti sa kucista. Naravno dihtung zapekao, pocepao se u paramparcad, nadam se da cu u ovoj cudnoj zemlji naci materijal za pravljenje dihtunga, posto sumnjam da se za ove stare motore neki takvi delovi uopste mogu naci. Karburator zacepljenih dizni, na ocigled, beli praskasti sadrzaj se nazire...filter pre karburatora prilicno prljav...
Nista nije lako, ali ovo mi prckanje po motoru pricinjava pravo zadovoljstvo, pogotovu sto se nema sta izgubiti.

--- Kraj citata ---

kakav petroleum tu pomaze ... ili wd-40 ili normalno motorno ulje probaj ako nemas nista drugo. a naljbolje je da to sve ostavis i prodas te motore kakvi jesu ako nisi tako nesto jos radio na nekom motoru koji je ispravan da bih se izpraksao na njemu.

slalic:
Evo, nisam imao mira, danas sam ceo dan radio, i gotovo završio Mercury-ja. Do poslednjeg šarafa sve dole. A onda čišćenje, podmazivanje i montaža. Dihtunge sam napravio sam. Impeler i ulje u nozi mi je još preostalo da zamenim, ali avaj nemadoh gde da to kupim. Ovde u Švedskoj niko subotom ne radi, tačno da poludiš. Radnim danima sam na poslu do 17h, a posle padam s' nogu od umora. Vikend je jedino vreme kada mogu u nabavku delova, a tada te prodavnice ne rade...
Evinrude je svakako veci zalogaji trebace vise vremena da se izborim sa njim. Ima li ko ideju odakle da počnem sa raščupavanjem? Problem je u zablokiranosti klipa u cilindru...

Outboard Master:
naruci delove kod ovih naprimer , nemoras ja juris delove i dodje ti lepo kuci sa postom. za merc: http://www.gulex.se/firmainfo/gbm_grebbestad_baat_og_motor_ab/931121041256.htm

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju