E, ovako treba... > Johnson & Evinrude
EVINRUDE 25 KS 1980. I MERCURY 4KS 1982.G.
Kapetan:
--- Citat: slalic 23, 05, 2010, 01:29:47 pre podne ---
Evinrude je svakako veci zalogaji trebace vise vremena da se izborim sa njim. Ima li ko ideju odakle da počnem sa raščupavanjem? Problem je u zablokiranosti klipa u cilindru...
--- Kraj citata ---
odvijaj svaki sraf koji se odviti moze... i sve fotografisi da znas gde sta posle ide...
kad nestane srafova za odvijanje onda veci cekic pa strpljivo ... druge pomovi nema... i obavezno SVUGDE gde moze spricni WD 40
Darkobp:
I spremi-kupi colovske gedore,jer na jonson-evinrude-- su svi sarafi u colima(ono 3/8, 5/16...) nekoristi militerske jer iako su neki slicni nepasu skroz-bas skroz pa ces oblaznuti sarafe i eto belaja :good:
slalic:
E, dobro me nasmejaste...
Tako sam i mislio, sve redom, a prethodno fotografisati... Samo da nema onih varijanti kada nesto skidas a ono se sve razleti i stotinu sitnih delova ti se nade oko mesta gde radis. A onda to sakupis u pregrst i glasno zaplaces. Ovo sa colovnim sarafima je dobar info...nisam to znao.
Elem, vodjen maksimom da nema glupih pitanja...treba mi savet: Juce sam prikacio gorivo za ovaj Mercury 4ks dvotaktni i probao da ga upalim. Dobro se oznojih, vukuci ono kanapce, a motor je samo povremeno zapocinjao sa radom. U momentu kada poovucem kanap, ne desi se nista, ali posle jedne sekunde, pocinju dve do tri ekspanzije, u nepravilnom ritmu. Odvrtao svecicu, dodavao gorivo, palio cok...dodavao gas do max... sve sam probao, ali stalno isto. Kada vec vracam kanap od paljenja, motor dva do tri puta zabrekce, sa dimom koji to sve isprati...
Napravio sam 3% smesu sa benzinom od 98 oktana. Mene je sve to asociralo na rad motora na kolima kada ga ugasis, a on jos par taktova odradi, a samom tim i na nepodeseno paljenje. Posto na ovom motoru nema platina, postoje neki magneti i kalemovi ispod zamajca na kojem se nalaze dva para sarafa. Dva su za obicni srafciger, a dva za imbus. Ima li tu kakvog stelovanja paljenja, ili je u necemu drugom stvar.
4 Outboard Master: Hvala za link.
Vuk:
naravno da ima stelovanja paljenja, bez stoboskipa tesko da cete potrefiti tacki paljenja.
slalic:
O.K. Nije mi problem za stroboskop lampu, ali mi je problem sto ne znam kako... mogu da probam da zakacim lampu i vidim sta osvetljava, ali ne znam iz kog je polozaja usmeriti (sa prednje strane ka zamajcu, straznje, sa strane?) i gde se vrsi stelovanje, niti sta konkretno treba osvetliti?
A pre svega, stroboskopska lampa se koristi kada motor radi, a ovde je problem sto motor nece da upali i radi u kontinuitretu, nego samo odradi par taktova i to ne kod svakog povlacenja uzeta. :wild:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju