E, ovako treba... > Johnson & Evinrude
EVINRUDE 25 KS 1980. I MERCURY 4KS 1982.G.
slalic:
Mercury radi perfektno. Da ne veruješ, miran rad i paljenje na pola kanapa.
I Evinrude je u međuvremenu proradio i radi kao sat. Neverovatno koliko je to prost sklop, jednostavno složen, i logican, dakle lak za sastavljanje i popravak. Čudim se da iko ko ima opštu kulturu, plaća majstora zato što to ne ume sam. Drugo je kada nećeš svoje vreme bacati na nešto što ti je lakše da platiš...
Ne napisah, u međuvremenu kupih još poneki motor, prosto mi žao da ne kupim neki motor koji "nece da upali" za cca 100eur, i onda za jedno popodne rada čuješ zvuke pravilnog rada motora...
Kupih i brodic od mahagonija MYSING 4, dimenzije: 6,4x2,4m, jako mi se dopao. Godište proizvodnje je godina rođenja mog oca 1938... U savršenom stanju, mora dosta da se radi, ali je to ono što mi u ovom momentu treba, da ohladim prevrelu glavu...
Danas sam se borio da dobijem mesto u obližnjoj marini. Neverovatna procedura, pišeš molbu...postaješ član ako te prihvate ostali, dobijas prikljucan na struju, tu je uključeno spuštanje i vađenje broda kranom... svoj mir za nekih 200 eur godišnje. Pomislim kako bi to lepo bilo da u Beogradu ima.
Ali avaj...
To je kod nas iznos za mesec dana. Bogat smo narod, nema sta.
HUMMER:
Druze, cestitam na sekundarnom plovilu, svaka cast na ambicijama, ako ti treba tenda za to plovilo javi mi znam neke momke iz Novog Sada verovatno ce ti dati popust kao stalnoj musteriji ali kazu docice samo sa Duletom Divljakom...
slalic:
Hahaha, bas me dobro nasmejaste.
Jeste, tenda postoji, skinucu je sa ucvrscenja, i ide pravo za Novi Sad kod Saleta da mi napravi novu po kroju ove originalne.
Nosim se nesto mislju da uzmem godisnji odmor, u brod stavim mog Duleta Divljaka, natočimo goriva hrane i pića, te se polako iz Obrenovca uputimo ka Švedskoj. Ovde bi Dule bio brodograditelj koji bi svoje brodove prodavao za bogatstvo. Zato što ih pravi sa ljubavlju...
Veliki pozdrav
slalic:
E, slucajno nabasah na davno pisane tekstove, divan osecaj da je forum opstao i traje. Veliki pozdrav svima koji svojim radom doprinose opstanku i funkcionisanju foruma.
Pozdrav i svima sa kojima sam delio radost nastanka broda i koji su mi pomagali savetima. Sa zadrskom od preko deset godina, ali sta da se radi...omatorilo se a isti se interesi provlace kroz citav zivot.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju