E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Blizu smo ...
Профа:
Далеко смо ми од тога јефтино, а поготово не близу Капетане!
Kapetan:
--- Citat: Профа 13, 05, 2010, 23:04:41 posle podne ---Далеко смо ми од тога јефтино, а поготово не близу Капетане!
--- Kraj citata ---
neka ovaj elektro punto kosta 10.000 evra ima da ga kupim ... dodjem uvece i prikljucim u struju i milina.. to je ipak jeftino ...
Mezija:
Svaka cast :good:
Kapetan:
koliko se brzo pune ti akumulatori ?
Darkobp:
--- Citat: Dule 13, 05, 2010, 23:30:04 posle podne ---Samo vi klimajte glavama sa nepoverenjem. Moji elektromotiri su pri kraju. Ostale su neke tehničke stvari da se reše. I kad ih ugradim svaki od njih će na elisi imati potisak od 4 tone. Ukupno 8 tona. Ako proklizavanje bude i 30 posto sa jednim motorom ću imati istu brzinu kao i sa dizel motorom. Dobro, ostaje problem baterija ali meni će privremeno rešenje biti baterije iz elektičnog viljuškara. Svaka ima 600 ah i 80 V. Jedno punjenje je dovoljno za otprilike 10 sati plovidbe sa pola snage. To je oko 15 km nizvodno. Dakle, jedno punjenje je dovoljno do Golupca. Goriva za taj put mi je uvek trebalo oko 120 litara. Sa strujom je to 10 puta manji iznos, kad preračunam u dinare.
--- Kraj citata ---
E to su akumulatori za takve stvari :good:
Samo,kako ti njih planiras uneti u brod?? koliko oni imaju kg 300-400??
Takav jedan slican smo mi montirali u vikendici da ga vetrenjaca puni samo je na 24v 600ah pa ga nas 6-torica jedva da smo ga mrdnuli
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju