E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Tvrdi krov, umesto bimini tende

<< < (8/8)

zorter:
Svaka cast. :good: :good: :good: :good:

mossi:
Spoj Inox rama i aluminijumskog krova je urađen aluminijumskim "šelnama", e tu treba ubaciti parče unutrašnje gume ili nešto slično.
Prilikom manjih obrtaja pojavi se rezonancija koja malo drmusa konstrukciju u jednom momentu i tada se čuje zveckanje spojeva.
To kažem onima koji bi eventualno pravili nešto slično.
A i sebi da ne bih zaboravio da to naknadno uradim.

:suicide:

:drinks:

mossi:
Za koji dan će biti nastavak radova, tj izrada bočnih stranica od ciradnog PVC platna, od kojeg će u produžetku biti izradjen i kompletan kišno/zimski pokrivač krmenog dela. To bi trebalo da smanji ili potpuno eliminiše kišnicu u čamcu. Nisam se još u potpunosti odlučio da li da zimsku varijantu pravim iz 3 dela, gde i ona ima bokove koji se naknadno montiraju (leti mi za svakodnevnu upotrebu bokovi ne trebaju, a skraćuju mi vreme u polasku/odlasku) ili da je napravim iz jednog dela i da ga svaki put upakujem 100% i tad sam miran od svih vrsta padavina.

Inače, ovogodišnje iskustvo sa tendom je sledeće:
Skoro pa extra. 2cm stirodura su malo malo, 3-5cm je ipak posao.
Ali stvar neće biti rešena dodavanjem 2cm stirodura, nego farbanjem krova u belo, a koji trenutno nije ofarban.
Tako da će se njegovo zagrevanje smanjiti drastično, a samim tim i 2cm će biti taman.
Provertravanje ispod tvrdog krova je savršeno, a kiša ne smeta čak ni kad jače pada.  :good:

:drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju