E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Tvrdi krov, umesto bimini tende

(1/8) > >>

mossi:
Zamenili smo bimini tendu (od šatorskih krila) koju smo napravili prošle godine, za malo više od 24 sata, a dan pred polazak na put od 1000km.

Platno smo skinuli, a makaze od inox cevi pomerili za 10-tak cm prema motoru.
Spustili smo zadnji nosač za skoro 10cm i dobili skoro 20cm duži krov.

Radove nisam slikao po fazama, nego sam samo danas slikao u "skoro gotovoj" varijanti, i to telefonom.
Ima još malo peglanja (gitovanja) dosta nesretnog spoja prelaza sa jedne visine na drugu.
A onda će ta bordura i da bude ofarbana, a možda i ceo krov, pošto imam više nego dovoljno prajmera za aluminijum.
Bordura će sa unutrašnje strane dobiti čičak traku na koju će po potrebi biti zakačene bočne stranice koje će formirati kabinu.
Krov će iznutra biti obložen 3cm tvrdim stiroporom.

A evo i par slika:

:drinks:

Darkobp:
Prosto, jednostavno i funkcionalno :good:

Arsa:

--- Citat: mossi  25, 04, 2010, 21:51:30 posle podne ---Zamenili smo bimini tendu (od šatorskih krila) koju smo napravili prošle godine, za malo više od 24 sata, a dan pred polazak na put od 1000km.

Bordura će sa unutrašnje strane dobiti čičak traku na koju će po potrebi biti zakačene bočne stranice koje će formirati kabinu.
Krov će iznutra biti obložen 3cm tvrdim stiroporom.

--- Kraj citata ---

Eto kabinaša. :good:

Zanima me put od 1000 km. Hoće li čamac sada na taj put?

Pretpostavljam da se tekst odnosi na prošlogodišnji put, al da pitam pošto ne stižem da propratim sve tekstove na sajtu. Ako se ide sada, kakav je plan? Može li se o tome nešto reći ili se čeka povratak pa onda cela priča? :drinks:

mossi:
Na žalost, ove godine neće biti dalekih ruta.
Moguće je da ću doći malo do Tikvare, Suseka i to je max za ovu godinu.

Razne obaveze i šogorova svadba su zakomplikovale termine za ovu godinu.
Ali šta je lepše od udaje deteta, biće Djerdapa i dogodine!  :dance1:

mossi:
Arso, kabinaš ipak nije.
Prošlogodišnje iskustvo pri temperaturama koje su uveliko prelazile 30-ti stepen, su mnogo više u korist tende nego kabinaša.
Pa je moja matematika bila, napraviti konfor tende, a samo krov kabinaša (inače to napolju zovu HARD TOP).

Osim toga, taksa ova ili ona, kabinaš ide uvek u skuplju kategoriju.
Dok ne rešimo neku uzbiljniju ladju, ovo bi trebalo da posluži.

:drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju