E, ovako treba... > Vanbrodski motori
MEŠAVINA - šta, kako......
ajveks:
Dosta je bitno koje ulje koristis nebi trebalo menjati proizvodjace non-stop :smile: kao ni vrstu ulja(mineralno,polusintetiku,sintetiku).Ja za svoj motor koristim polusintetiku proizvodzaca "motul" namenjenu bas za vanbrodske motore,njihovo pakovanje od 1 litr koristim za 50 lit benzina 1:50 2% i to je to prosto :drinks:
Outboard Master:
bravo ajveks..
upotrebljivati skoro iskljucivo Punositeticno ulje i sa specifikacijom : NMMA TC-W3
bogdan:
Dodao bih nesto u vezi ,,stare mesavine" , skoro sam popravljao kineski trimer u koji je tip sipao neku staru mesavinu , membane karba su se skrutile i karike ( obe ) su pukle , prava misterija za mene , sa druge strane u uputstvima za metalne rezervoare stoji da na kraju sezone isti treba napuniti do vrha ( zbog kondenzacije vlage odnosno rdjanja) ali nigde ne stoji da na pocetku nove ( posle 5 - 6 meseci ) treba izbaciti tu i sipati svezu mesavinu ,samo promuckati da se eventualno predvojeno ulje ponovo razmesa , verovatno je stos u vrsti ulja za mesavinu , mozda se ova nova sint i polusint ne ponasaju kao mineralna. E da postoji i stabilizator mesavine koji se dodaje da ne bi doslo do predvajanja benzinai ulja , usled DUZEG STAJANJA. Ajd budi pametan :drinks:
Outboard Master:
--- Citat: bogdan 25, 04, 2010, 00:07:43 pre podne ---Dodao bih nesto u vezi ,,stare mesavine" , skoro sam popravljao kineski trimer u koji je tip sipao neku staru mesavinu , membane karba su se skrutile i karike ( obe ) su pukle , prava misterija za mene , sa druge strane u uputstvima za metalne rezervoare stoji da na kraju sezone isti treba napuniti do vrha ( zbog kondenzacije vlage odnosno rdjanja) ali nigde ne stoji da na pocetku nove ( posle 5 - 6 meseci ) treba izbaciti tu i sipati svezu mesavinu ,samo promuckati da se eventualno predvojeno ulje ponovo razmesa , verovatno je stos u vrsti ulja za mesavinu , mozda se ova nova sint i polusint ne ponasaju kao mineralna. E da postoji i stabilizator mesavine koji se dodaje da ne bi doslo do predvajanja benzinai ulja , usled DUZEG STAJANJA. Ajd budi pametan :drinks:
--- Kraj citata ---
mozda kineski trimer nije ni video ulja u benzinu kad kazes sta mu sve bilo pokvareno :taunt: :taunt: :taunt:
simicbojan77:
Samo da pitam,kako je moguce da na tablici pise 1/50 400 mililitara ulja i 1/100 isto 400 mililitara ulja na 20 litara benzina?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju