E, ovako treba... > Vanbrodski motori
MEŠAVINA - šta, kako......
Vuk:
Što se tiče benzina, opet sam pročitao na internetu. Motori starije generacije sa kompresijom 10 bar i više ne smeju da koriste bezolovni benzin kao gorivo jer moze doći do slepljivanja karika. Iz tog razloga motori novije proizvodnje imaju manji stepen kompresije. Ja sam uvek koristio super kao gorivo, a ovo za bezolovni ako su mene slagali lazem i ja vas.
Outboard Master:
--- Citat: Vuk 19, 04, 2010, 18:25:44 posle podne ---Što se tiče benzina, opet sam pročitao na internetu. Motori starije generacije sa kompresijom 10 bar i više ne smeju da koriste bezolovni benzin kao gorivo jer moze doći do slepljivanja karika. Iz tog razloga motori novije proizvodnje imaju manji stepen kompresije. Ja sam uvek koristio super kao gorivo, a ovo za bezolovni ako su mene slagali lazem i ja vas.
--- Kraj citata ---
vuce, moje misljenje nije tako pogotovo to sa kompresijom neverujem. reci mi kako mi ovde po evropskim (EU) zemljama sipamo svi bezolovni?? posto vec dugo godina nema NE bezolovni ni da se kupi uopste.
A motor npr. 70 tih godina koji ima preko 10 bari kompresije je velika retkost, barem ja nijedan nisam imao u rukama do sada.
Outboard Master:
--- Citat: pingvin44 19, 04, 2010, 18:27:45 posle podne ---
--- Citat: Vuk 19, 04, 2010, 18:16:37 posle podne ---Ja dozu ulja (2%) odmeravam erlenmajerom od 300 ml. preciznost 100%. Uvek sipam ulje u rezervoar pa na pumpi tacno onoliko goriva za koliko sam sipao ulja. Lično, benzin koji ne potrošim uvek izvadim iz rezervoara i ostavim za kosačicu. Ponovicu, mešavina koja stoji 7 dana i više potpuno gubi mazivna svojstva, motor samo dimi, a nema nikakvu zaštitu. Ovo sam pročitao na nekom forumu, a poruku je ostavio mašinski inženjer koji je radio u NIS-u ili Modriči nisam siguran.
--- Kraj citata ---
Bio bih vrlo zahvalan ako neko ovo moze da potvrdi??
--- Kraj citata ---
ta ideja za kosacicu je odlicna , a 7 dana nece benzinu nista smetati mozda pola godine ili vise ali 7 dana ne. Da gubi mazivna svojstva a dimi se je nelogicno , posto to sto dimi toliko je ulje u benzinu koje usput podmaziva.
Vuk:
Masteru zdravo, sve sam ja to pročitao tamo negde, znači nisam ni ja 100% siguran.
zorter:
Vuce, ne veruj svemu sto pise. :nono:
I na tarabi pise p........ , al ne pokusavaj nista, bolece. :diablo:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju