E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti
LSI:
Хвала на одговору, Акерс.
Ја поштујем ваше искуство - оно је импресивно.
И сигуран сам да сте имали искуства и са бојама слабијег квалитета. Међутим, из вашег одговора видим да боје фирме Хемипродукт нисте користили. Дакле, ваша тврдња да ће се боја ољуштити може да буде и тачна и нетачна.
Заиста ми није намера да оглашавам и рекламирам ову фирму - да сам то хтео, могао сам то да урадим одавно, јер од мене купују већ више од осам година. Желим само да свима дам информацију да у време ових скупоћа постоје и друга решења и други производи, а не само ови реномирани, које сте навели.
То су све светски познате фирме и оне су довољно богате да могу себи да приуште да плате све те међународно призанте сертификате. Наши произвођачи немају такво тржиште код нас да би им се исплатила таква инвестиција.
Никога нисам наговарао ни раније да купује Питурину, ни Зоркину боју (и једна и друга фирма су моји купци већ годинама). Свако мора сам да изабере шта му се више исплати и шта може да плати. Истина, нисам пропагирао ни Хемпелс из Умага, а и њима сам својевремено продавао биоциде за антиалгине. Ја и нисам у ситуацији да могу некод да пропагирам - нисам ја произвођач а врло кратко имам овај мој, стари чамац, и само једном сам га фарбао до сада, тако да не могу ни на основу личног искуства нешто да кажем.
Понављам, није коректно за неки производ рећи да не ваља само зато што га није произвео неко од светских "играча".
Akers:
Bas iz tog iskustva sa svim proizvodjacima boja i pricam.
Vremena su teska i naravno da svako gleda da prodje sto jeftinije.Ali to je i poenta onoga sto ja pricam.Evo primera: opeskarite i ofarbajte dva broda sa nekom bojom od renomiranih proizvodjaca a drugi sa bojom Hemiprodukta ili bilo kojeg domaceg proizvodjaca.Oba objekat ili brod ce vizuelno izgledati potpuno isto ali za godinu dana ce se videti razlike a za dve godine ce objekat koji je ofarban losom bojom ponovo ici napolje i ponovo ce se peskariti i farbatii.Tako da ovo sto ja predlazem iako skuplje na duzi period izadje jeftinije nekoliko puta od farbanja jeftinim bojama
Ja sam Hemijski Tehnolog po struci i znam da za cenu od 550,oo dinara po litri za osnovnu i 670,00dinara po litri za katran ne moze se proizvesti kvalitetna boja.Ovo nema veze sa mojim dugogodisnjim iskustvom,vec sa tehnologijom pravljenja boje.
Ja uopste nemam problem da neko farba sa Piturom ,Heliosom,Hemiprodugtom Dugom,Zvezdom itd
Ali ljudi jasno moraju da znaju da su to boje za jednu godinu do najvise dve godine i da posle samo par meseci menjaju boju i objekti moraju ponovo na obalu na pripremu i novo farbanje.
dragand:
Sve je ovo tačno kada su u pitanju veći plovni objekti čije izvlačenje zahteva veći napor i novac itd...... Ali za nas koji imamo manje metalne čamce čija je vrednost 400, 500 evra dati za kvalitetnu farbu i farbanje odjednom 150, 200 ili koliko već evra....... nema nekog smisla. Ja sam ofarbao pre tri godine irkomovom 3 u 1 i nisam stavljao anti algin i prezadovoljan sam. Ne ljušti se, nema algi a sve me je koštalo 60-tak evra i jedan dan posla sa dva drugara.
Da imamo više para plovili bi sa nekom većom i skuplom lađom i naravno da bi ond koristili renomirane proizvođače i usluge majstora. Ali ovako..... dobili smo nekako sredjen čamac na rate j1
packe:
Lepo covek kaze ,a mnogi su se patili sa probanjem raznih proizvodjaca pa su placali dva puta istu stvar.O GUBLJENJU zivaca da nepricam trokovima vadjenja camca peskiranju smirglanju itd. Zna se ko pravi dvokomponentne boje za camac koje vrede naravno kostaju i traju cene se krecu zavisi od pakovanja kolicine od 15 e do 20 e litar dve komponente International paint,Hempel,Jotun Tikkurila,Ameron,Sigma ffff
ANASTASIA II:
Ko hoce kvalitet neka zaboravi sve i neka kupi awl grip boju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju