E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti
Akers:
--- Citat: packe 22, 04, 2015, 19:06:49 posle podne ---Lepo covek kaze ,a mnogi su se patili sa probanjem raznih proizvodjaca pa su placali dva puta istu stvar.O GUBLJENJU zivaca da nepricam trokovima vadjenja camca peskiranju smirglanju itd. Zna se ko pravi dvokomponentne boje za camac koje vrede naravno kostaju i traju cene se krecu zavisi od pakovanja kolicine od 15 e do 20 e litar dve komponente International paint,Hempel,Jotun Tikkurila,Ameron,Sigma ffff
--- Kraj citata ---
Ja o tome i pricam ko zeli kvalitet mora da uradi dobru pripremu i da uzme dobru boju.Meni samo smeta kada ljudi prihvataju savete nekoga ko se ne razume pa svake ili svake druge godine moraju da vade i ponovo farbaju svoje objekte.Jer kada je objekat sveze ofarban nema razlike da li je radjen losom ili dobrom bojom to se vidi sa godinama koje prolaze i novcem koji u dzepu ostaje.:))))
Vuk:
Drustvo sta raditi kada je camac ofarban uljnim ili nitro bojama a imam potrbu opet da ga farbam. Probija rdja. Pokojni cale ga je mackao 3u1 i ne zraje dugo. Hoce li poliuretanska podici staru farbu ili da nastavim da 3u1 pa koliko izdrzi?
bratsaja:
Ono sto znam iz sopstvenog iskustva je da ce epoxi podici nitro.Za poliuretan ne znam ali to nije nije boja za podvodni deo.
broker975fx:
Evo ti moj primer, doduse iskustvo sa drvenim vratima, stara boja bila uljana (farbano pre jedno 30god). Vrata samo blago smirglom matirana i dobro ociscena a zatim preduvana sa poliuretanom. Epilog tuzan, posle jedno mesec dana, pocelo podizanje i pucanje uljane farbe tamburanje
Akers:
Nitro i epoksi boje su najace i one idu do metala ,posle idu poliuretanske i na kraju uljane.
Preko nitro i epoksi premaza mogu ici i poliuratanske i uljane.
Preko poliurtanskih premaza moze ici samo uljana nitro nikako jer bi je podigao.
Preko uljanih idu samo uljane ne mogu ni nitro ni poliuretanske.
Nemojte da vas zavara sto se boja odmah ne dize ako slucajno pogresite podice se sigurno ako napravite gresku...
Ako nekome treba savet za tehnologiju farbanja slobodno pisite.
pozdrav
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju