E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti

<< < (29/57) > >>

Akers:
Svima preporucjuem da svoje camce opeskare i urade tri ili cetiri premaza.Minimalno 200 mikrona suvog filma
Boja iskljucivo epoksi dvokomponentna.
Iznad Vodene linije poliuretanski lak.
Ispod vodene linije Antifauling
Obavezno je flekojavnje jegija i tesko dostupnih mesta ovo je najvaznija operacija za svaki premaz.
Proizvodjaci su International,Hempel,Sigma,Jotun,Ameron
Svi ostali ali bas svi nisu ni blizu sa kvalitetom ko vam kaze drugacije laze vas.
Bilo bi dobro da vam majstor farbar  kada preuzimate camac pokaze kolika je debljina suvog filma sa aparatom koji se zove elkometar i da vam pokaze slike peskarenja ako vi neprisustvujete peskarenju.
Kvalitet SA 2,5 znaci da je lim 100% cist bez ikakvih stranih tela.

Manite se Zorke heliosa piture boja za auta to je sve bezveze.Uljane boje ne koristiti ni slucajno jer nisu za vodu
Ja sada ponovo peskarim i farbam camce  koje je moj otac farbao devedesetih godina i jedva ih opeskarim jer boja jos drzi.

Ako zelite da vam plovni objekat bude u vodi 5 do 10 godina bez vadjenja poslusajte me.
Novac koji dajete majstorima za farbanje svake dve tri godine mozete upotrebiti na drugi nacin.
Pozdrav
Izmeni poruku

* Slika104.jpg (119.43 KB, 960x1280 - pregledano 47 puta.)

* Slika215.jpg (164.08 KB, 960x1280 - pregledano 36 puta.)

* Slika177.jpg (125.46 KB, 960x1280 - pregledano 42 puta.)
Prijavi uredniku     91.150.71.246
Akers doo
Prefesional paint

Peskarenje i Farbanje
Antikorozivna Zastita

Mob:0637519071
Mob:0637651257
Fix:022658849
Fax:022613403
email:lacalmd@yahoo.com

shomysss:
Trazio sam po netu nesto vezano za boje i naletim na firmu: http://www.hemiprodukt.co.rs/  .....Na sajtu pronadjem da imaju izmedju ostalog imaju i epoksi program (Osnovnu,katran,zavrsnu......)

Da li je neko slucajno eksperimetnisao sa njima?

Cenu su relativno povoljne a i koliko sam shvatio iz price sa prodavcem moguc je svaki dogovor.Konkretno pitao sam ga za pakovanja posto se pakuju u pakovanjima od 5 i 20 kg....

LSI:

--- Citat: shomysss  22, 04, 2015, 09:28:23 pre podne ---Trazio sam po netu nesto vezano za boje i naletim na firmu: http://www.hemiprodukt.co.rs/  .....Na sajtu pronadjem da imaju izmedju ostalog imaju i epoksi program (Osnovnu,katran,zavrsnu......)

Da li je neko slucajno eksperimetnisao sa njima?

Cenu su relativno povoljne a i koliko sam shvatio iz price sa prodavcem moguc je svaki dogovor.Konkretno pitao sam ga za pakovanja posto se pakuju u pakovanjima od 5 i 20 kg....

--- Kraj citata ---

Фирма Хемипродукт из Новог Сада (производња је у погону у Бегечу) је један од мојих купаца. На тржишту су већ годинама у програмима за грађевинарство и заштиту метала од корозије. Пре неколико година почели су са производњом бродских боја али у малим количинама и за индустријске потребе. Тренутно њихове боје користе неке фирме у Апатину које се баве одржавањем пловила.
Њихов проблем је истовремено и проблем свих осталих - да би ушли у неко од бродоградилишта требало би да прибаве неке од међународно признатих сертификата (типа Loyd и сл.) што је изузетно скупо.

У свом програму имају двокомпонентне епоксидне боје и то: основну и катран и полиуретанску завршну боју (само белу у овом тренутку). Користе савремене и квалитетне сировине неких од најпознатијих произвођача.
Имају боје за заштиту челичних конструкција али и алуминијума.
Боје су атестирали у ИМС-у (Институт за материјале Србије, Београд).
Уз боје иде и одговарајући прајмер.
Не производе антиалгин.

Разматрају могућност паковања у кантама запремине испод 5 лит. како би могли да одговоре и на потребе купаца попут нас - који у сопственој режији желе да освеже своје пловило.

Боју можете купити у њиховом продајном центру у Борчи (важи за Београђане) али можете је поручити и код произвођача и они ће вам је доставити курирском поштом.

Уколико је још неко заинтересован могао бих да напишем мало више о сваком поједином премазу уз упутства како произвођач саветује у циљу постизања најбољих резултата.

Закључак: њихове боје јесу квалитетне али немају име и традицију у овом сегменту тржишта. Управо зато, њихове боје су значајно јевтиније од боја које наутичари користе.

shomysss:
Tako nesto sam i pretpostavljao  114 ...To bi mozda trebalo probati...

Razlika u ceni je fina.Osnovna je oko 550din po litri a epoksi katran oko 670 .Pakovanja su 5 l + 1l ucvrscivaca sto mu za osnovnu dodje oko 3300 za 6l.

Mozda bi jedino bilo dobro videti sa njima o manjim pakovanjima.

Zoran T:
Ta prodavnica u borci jel imate adresu ili tel potrebna mi je osnovna za camac sto po pravim hvala

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju