E, ovako treba... > Radio stanice...
Koja je najbolja rucna radio stanica ?
Slovenac:
Iko stavio bi stabilnu,ova yaesa je u Srbij i košta 165e polovna čovek kaže da radi preko obe frekvencije i strahovito je jaka, oglas je postavljen u saradnji moja ladja com, a raymarine nov u Sloveniji 195e,mislim da sam na našem forumu pročitao da yaesa je jaka firma a cene su slične zato tražim pomoč. 114
poljo:
Kupi onu koju nije potrebno kodirati ili dekodirati . Yeasa je jaka firma i jaka stanica ali ako nije pripremnjna za upotrebu na vodi .......A i novo je novo
deda:
Ajde da i ja kazem svoje iskustvo sa Zontonom , posto posedujem isti , jel .
Iskustvo br.1....usidren sam na donjem spicu Ratnog ostrva i veoma dobro se cujem sa BarbaNesom koji je u Visnjickoj marini!
Kolega u Vojnim bastama , ja na Beljarici , znaci razdaljina oko 3,5 km i da bi se culi moram da izadjem na terasu camca jer u kabini imam problem sa prijemom !
Zakljucak donesite sami .Po meni , Zonton stvarno dobaci tih deklarisanih 10 km. jedino u idealnim uslovima ! Svaka prepreka u vidu , sume , brega , zgrade mu predstavlja problem .
Terca:
--- Citat: Slovenac 22, 02, 2013, 00:01:28 pre podne ---... stavio bi stabilnu...
--- Kraj citata ---
Da vam pomognem oko termina: stabilne (stacionarne) stanice su na kopnu, nepokretne. One koje rade u pokretu, u automobilu ili na brodu zovemo mobilnim stanicama. Treća vrsta su ručne iliti prenosive (hendheld na engleskom?...
Drugim rečima, stabilne stanice odgovaraju samo onima sa čamcima u bašti.
Terca:
Imam još jedno pitanje:
ima li neko dobru volju da nam sumira zvanične npr. srpske tehničke zahteve da bi neka stanica mogla da se upotrebljava u "pomorskoj" radiotelefonskoj službi (navodnici su tu jer bi to trebalo da bude zvaničan naziv, a zapravo je reč u unutrašnjem vodenom saobraćaju...).
To može biti korisno da bismo mogli pravilnije da sagledamo termine "prava", "nautička" i tako te.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju