E, ovako treba... > Radio stanice...

Koja je najbolja rucna radio stanica ?

<< < (8/13) > >>

deda:
Nautika nikada nije bila jeftina zanimacija nigde , osim kod nas , nekada davno . Mi , koji smo odrastali i rasli u vreme kada je sve bilo socijala (a to je vecina sa ovoga sajta i uopste ) tesko  prihvatamo istinu da za nasu pasiju treba odvojiti podosta novca ! Tako je kako je , iz ove koze se ne moze i zato imamo Zontone i motore od 20 godina starosti ! Fakat je da neki imaju stanicu a da nemaju preku potrebu za njom jer su im Vojne baste krajnja destinacija . Ipak su je uzeli jer mogu da izadju na ubalu i vazno je ukljuce , slusaju brodove ili druge koji plove . Ima i onih kojima su ladje okicene antenama , sondama a zaborave svu tu tehniku da ukljuce jer sa pola od njih ne umeju da rukuju a morate priznati da ladja mocno izgleda sa svim tim skalamerijama na krovu ! Svega ima na nasim rekama .  E zato nama nije dosadno .

LSI:
Mislim da ste malo pogrešno razumeli ono što sam napisao.

Pomenuo sam Zonton samo kao primer jevtine, upotrebljive stanice.
Takvih "divljaka" ima više i u odnosu na brendirane stanice mnogo su jevtinije i dostupnije nama sa ograničenim budžetima.
Pomenuo je neko cenu baterije - za Zontona je 20 evra (a stanica 40-50, kako kad).

Sve je to mnogo jevtinije od brendirane stanice pri kupovini i kasnije u eksploataciji. Za nas, amatere, vikend nautičare, ne vidim smisao tog troška.

Objasnio sam i kad, po mom mišljenju, nama na vodi treba stanica. Sve ostalo je u domenu onoga šta ko može i ćeli sebi da priušti i oko toga ne vredi raspravljati.

A da li se Zontoni i slične "klon" stanice mogu registrovati - iskreno nisam o tome razmišljao. Ja sam svoju hteo da registrujem ali ako to naš zakon ne dozvoljava - e, pa onda je neću registrovati. A sigurno neću kupiti neku skupu, našim zakonom odobrenu, stanicu samo zato da bih ispoštovao državu.

Slovenac:
a ova i ne gnjavim više,što se radio stanice tiče.yaesu ft 2600m sa memorisanim marine kanalima od 1 do 28 kaže da stanica radi na oba kanala.  114

sale.m79:
Vi svi pricate o biciklama a tema je koja je NAJBOLJA rucna radio stanica.
Ocekivao sam da vidim stvarno neku od boljih.

IKA:
Što bi rekao LSI ,znaš li čemu će ti služiti stanica.Ako sebi pojasniš potrebu za stanicom onda ćeš moći i da se odlučiš.Lično ja ,kada bih vršio nabavku stanice izbor bi bio stabilna ,brodska.Razlika u ceni ne mora biti značajna,ali upotrebljivost je kud i kamo efikasnija.Ako izlaz tražiš u nabavci stanice za čavrljanje  i zanimaciju i zonton zadovoljava.
Za 12 dana regate ,bio sam neka vrsta repetitora za one sa zontonom.Prenosio sam ko šta kaže obzirom da se nisu međusobno čuli na većoj razdaljini od par stotina metara.Poruke koje sam prenosio su kazivale da im stanice nisu ni trebale,jer su sve poruke bile u okviru;;;jel kuvaš kafu,kojom brzinom se krećeš,,gde je ovaj ili onaj......

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju