E, ovako treba... > Radio stanice...
Koja je najbolja rucna radio stanica ?
LSI:
--- Citat: Kapetan 22, 02, 2013, 14:44:06 posle podne ---
@LSI
ne postoji vise zavod za standardizaciju, to jest ne bavi se tim poslovima ... sada imamo KVALITET NIS (Bivsi EI nis) .. koji nista ne radi , poslao sam im pre dve nedelje sve sto su trazili od dokuemnata za neke kamere i jos se nisu javili ... cena po urdjaju 10.000 dinara ..
--- Kraj citata ---
Kapetane, mislio sam na Institut za standardizaciju Srbije (http://www.iss.rs/ ).
Oni su zaduženi da izrade standarda koje posle oni u Nišu treba da ispoštuju u postupku provere usaglašenosti.
Ovaj Institut radi punom parom na harmonizaciji naših stadarda sa standardima EU. U prolosti kod nas je sve bilo zasnovano ja JUS-u (koji je bio zasnovan na DIN-u). Sada se sve preslikava iz EU i dozvoljeno je, pored prevedenih SRP standarda da u primeni budu i standardi na engleskom jeziku.
Druga je stvar da li u NIšu rade svoj posao ili samo uzimaju pare i posle nekog vremena lupe pečat (kao što su jedno vreme radili ovi u Beogradu prilikom carinjenja polovnih automobila)...
Kapetan:
LSI institut i dalje postoji .... ali ne radi vise nista sa gradjanstvom ... sve su prebacili na privatnu firmu KVALITET NIS
LSI:
--- Citat: Kapetan 22, 02, 2013, 19:46:31 posle podne ---LSI institut i dalje postoji .... ali ne radi vise nista sa gradjanstvom ... sve su prebacili na privatnu firmu KVALITET NIS
--- Kraj citata ---
Slažem se. Jedan od razloga je i to što u kratkom roku moraju da obrade hiljade standarda koji postoje u EU. Ko nema uvida u to teško može da shvati kooliko toga ima...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju