E, ovako treba... > Planovi za plovila
Projekat "5"
Kapetan:
--- Citat: Barba 02, 04, 2010, 20:10:56 posle podne --- Pricam ti ovo jer imam pasaru od 5 metara i tako mi fali jedan metar, da ne mogu da ti opisem.
--- Kraj citata ---
pa valjda i Pasari fali taj jedan metar ? :lol:
Impuls:
Dakle, posle nekoliko dana tumbanja projekta Eager Eve, lupanja glave dok nisam shvatio da cetezi nisu
upotrebljivi, t.j. ne odgovaraju stvarnim merama, crtanja iz pocetka svih rebara, izvodnica... pozicioniranja
rebara....ubacim to u Delftship, okreni, obrni, jedva sve dovedem bar priblizno na "meru", ali...
To je projekat za drveni brod, a kad ukljucim "Developability check" sve se crveni jer se proracunava za lim.
Ukratko, nemoguce savijati.
Potom, nadjem gotov model "Caballero" u Delftshipu, isto - sve crveno.
E, potom uzmem opet gotov model "Double Chine" koji je u startu radjen za lim, ali dimenzija 10x3,75. Smanjim
ga srazmerno svojoj zamisli i dobijem ovo :
E, sad, posto se ic ne razumem u korita, pitam sta mislite o ovako necem? Deplasmansko? Poludeplasmansko? Rek'o
bi da glisersko nije. Ima li neko predstavu o "konjazi" koju ovo korito zahteva za pristojnu plovidbu sa vanbrodskim
motorom? Da li je predubok "V"? Da smanjim? Ovaj "stepenik" na prelazu sa bokova na dno kazu da poboljsava stabilnost,
protiv ljuljanja.
Inace, Oblikom i prostorno, ovo korito mi "bas pase"
A evo sta kaze Delftship o otporima???
Ima li neko savet, tumacenje, preporuku?
IKA:
obzirom na težinu metalnog broda ovo što si zamislio će izglisirati tek sa jako mnogosnage.
Dakle možemo ga definisati kao poludeplasmanac.
Imam jedan savet.Iz ličnog iskustva ti govorim , toliko V celom dužinom korita daje ti izvesno dobru nestabilnost , pogotovo dok nisi u plovidbi.Pokušaj da u dnu zadnja četiri ili pet rebara prema krmi (zrcalu) smanjuješ V da bi se na samom zrcalu V svelo na odprilike 10-12 stepeni ,to daje izvrsnu stabilnost.
Impuls pominješ par puta "pristojnu brzinu" koliku brzinu očekuješ, pa da bude pristojna
Zoran:
Ako sam shvatio izmedju redova sa 50km/h bio bi zadovoljan.
Impuls:
Eh, ne bih da preterujem, cak i za 30-35 km/h se pitam nije li preveliki zahtev sa 25 KS odprilike.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju