E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

SIDRENJE SAVETI

<< < (19/27) > >>

zankiki:
A čemu tačno služi pomoćno sidro na Dunavu, sem ako se ne peca pa je potrebno umiriti krmu da ne šeta?
Nikad ga nisam koristio kad se sidrim u toku, a i nemam ga. Imam na brodu 3 glavna sidra, sva su ista  sajkaca za slučaj da neko moram da odsečem da imam rezervu.

DuleN:
Zankiki,
Lepo si to rekao. I ja na camcu imam dva sidra, jedno koje koristim i drugo koje je rezerva. Oba su danforth.

broker975fx:
Pa sem ako iz bilo kog razloga treba biti na jednom mestu onda eventualno da ali u bilo kojoj drugoj varijanti mislim da je mnogo bezbednije sa jednim ali cestitim

DuleN:
Zox,
Ti bi, po mom misljenje, prvo trebao da pogledas da li mozes negde montirati  drzac sidra, pa tek onda traziti sta i kako... Mislim da razumes, ako montiras  neki drzac, da ce ti sidro ili visiti na dole ka vodi ili lezati na palubi do sidrenja, posto ne verujem da ces svaki put vaditi konopac iz drzaca...
Osim toga, drzac se moze montirati ako ispod njega imas jaku plastiku, jer preko njega ide dosta sile, koja bi vrlo lako polomila slabu plastiku...

zankiki:
Ne znam kako ti izgleda čamac, ali ako imaš na prednjem delu neku prohromsku ogradu, možeš posle vađenja sidro da kačiš na nju.....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju